2024. május 18. - Erik, Alexandra

16 tonna... az egészségért

Öt kontinens és több mint 165 ezer látogató után Magyarországra érkezett a Changing Diabetes program 16 tonnás szűrőkamionja; Miskolcon, az avasi városrész egyik áruházának parkolójában többek között vércukorszint mérésre várták az érdeklődőket kedden.
2009. április 22. szerda 06:47 - HírExtra
Barkai László, a Magyar Diabetes Társaság elnökhelyettese az MTI-nek a helyszínen elmondta, hogy a cukorbetegek számának növekedése globálisan és Magyarországon is elszomorító tendenciát mutat. Magyarországon az elmúlt húsz évben a diagnosztizált cukorbetegek száma csaknem megduplázódott, és az előrejelzések szerint 2025-re minden tizedik embert érint majd a betegség.

A diabétesz egyik legsúlyosabb kockázati tényezője a tájékozatlanság, ezért a megfelelő információszolgáltatás mind az érintett betegek, mind általában a lakosság számára alapvető fontosságú - hangsúlyozta.

Mint mondta, ezt felismerve 2006-ban a dán Novo Nordisk támogatásával útnak indították a Changing Diabetes Bus elnevezésű szűrőprogram-sorozatot. A hatalmas méretű, több mint 16 tonnás szűrőállomás fontos szerepet játszik a cukorbetegség megváltoztatására irányuló világszintű kezdeményezésben: a hozzá kapcsolódó programok látogatói egészségügyi szakemberek által végzett vércukorszint, vérnyomás- és koleszterinszint mérésen, valamint személyes orvosi konzultáción vehetnek részt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását