2024. május 23. - Dezső

Irán óva inti Izraelt a támadástól

Óva intette Irán kedden Izraelt attól, hogy megtámadja az iszlám köztársaság atomlétesítményeit.
2009. április 21. kedd 19:15 - HírExtra
Ali Laridzsáni iráni parlamenti elnök kedden iszlám országok vezető ügyészségi tisztségviselőinek teheráni tanácskozásán arra figyelmeztetett: izraeli támadás esetén Irán olyan választ ad, hogy az izraelieknek nem lesz többé "nyugodt álmuk". A megbeszélésen arról volt szó, hogy miként vehetnék őrizetbe és vonhatnák bűnvádi eljárás alá az izraeli vezetőket a zsidó állam múlt év végi, ez év eleji gázai övezeti offenzívája miatt.

Az iráni elnök genfi beszéde alatt az Európai Unió valamennyi tagországának képviselői elhagyták az üléstermet, a beszédet (a konferencián magát nem képviseltető) Izrael és az Egyesült Államok is elítélte. A konzervatív iráni elnök ugyanakkor keddi hazaérkezését követően hősnek kijáró fogadtatásban részesült a teheráni repülőtéren, mintegy kétszáz híve virágcsokrokkal várta.

A Benjámin Netanjahu vezette új izraeli kormány még nem reagált Laridzsáni figyelmeztetésére. Simon Peresz izraeli államfő a múlt héten azonban cáfolta, hogy országa támadást tervezne az iráni atomlétesítmények ellen.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását