2024. május 7. - Gizella

Lefújták a népszavazást

Nem lesz helyi népszavazás a jelenleg érvényes parkolási rendelkezések megváltoztatásáról Pécsett, mert nem sikerült összegyűjteni a referendum kiírásához szükséges számú érvényes aláírást - közölte Pécs főjegyzője az MTI-vel hétfőn.
2009. április 20. hétfő 15:32 - HírExtra
"A kezdeményezők nem adták le a 12.800 érvényes aláírást a szombati határidőig, így a népszavazás kiírására nincs mód" - mondta Papp Judit.

Az akciót kezdeményező magánszemélyt, Fodor Ibolyát az MTI-nek hétfőn nem sikerült elérnie.

Fodor Ibolya februárban kezdeményezett népszavazást Pécs parkolási rendelkezéseinek megváltoztatásáért. Akciója arra irányult, hogy az állandó pécsi lakhellyel rendelkezők az első órában ingyen parkolhassanak, a fizetős zónák határait állítsák vissza a 2007. december végi állapotnak megfelelően. A jövőben ne növeljék a fizető parkolási területet, valamint a történelmi belvárost és körzetét gyalogos, kerékpáros övezetté nyilvánítsák.

Az MTI-nek akkor nyilatkozva a referendumot azért tartotta szükségesnek, mert Pécs parkolóit nem helyi, hanem egy budapesti cég üzemelteti, melynek zsebét a "semmiért tömik" a pécsiek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását