2024. május 6. - Ivett, Frida

Szili Katalin programot hirdetett

A párbeszéd és az összefogás fontosságát hangoztatta Pécs jövője érdekében Szili Katalin, a baranyai megyeszékhely szocialista polgármesterjelöltje programjának kihirdetésekor szombaton Pécsett.
2009. április 18. szombat 23:16 - HírExtra
"Meg kell tanulnunk összefogni és elengedni fülünk mellett azokat a szirénhangokat, hogy csatázzunk, háborúzzunk, mert abból jönnek ki a jó dolgok. Hát nem abból jönnek ki. Viták lehetnek, ám amikor azokat lefolytattuk, a közösen kialkudott eredményért közösen kell küzdenünk" - mondta a politikus a Mozdul a város! elnevezésű családi napon összegyűlt több száz ember előtt.

Úgy vélte: a város új irányt akar, lakóinak pedig magukra kell találniuk. "Ez csak úgy lehetséges, ha a jövőt, a város politikáját a párbeszéd és összefogás mentén alakítjuk."
Szili Katalin utalt rá, március 14-én indította el a Helló Pécs mozgalmat, hogy a pécsiekkel együttműködve állítsa össze a város 12 pontját, egyben polgármester-jelölti programját.

Hat pontot ő maga fogalmazott meg. Ezek között szerepel a pécsi közutak és a vállalkozások fejlesztése, a helyi gazdaság teljesítőképességének növelése, Pécs adottságainak, értékeinek megőrzése, a közbiztonság eszközrendszerének bővítése, a panelházak felújítási, távfűtési fejlesztéseinek kiterjesztése, s - utolsó, de kiemelt jelentőségű pontként - egy egységes, felelős, partnerségre épülő, határozott városirányítás megteremtése.

A politikus szombaton árulta el a hiányzó hat pontot, melyet a lakosság a Helló Pécs mozgalomhoz április 6-áig eljuttatott javaslatai alapján állított össze. Ezek között szerepel a szolgáltató város, amely a hivatali ügyintézés egyszerűsítését és gyorsítását jelenti, a családbarát város, amellyel lehetővé válik az óvodai és bölcsődei férőhelyek bővítése, az egészséges város a szűrővizsgálatok biztosításával, egészségmegőrző program indításával. A jelölt tervezi ezen kívül egy kosárlabda-akadémia létrehozását, iskolák felújítását és a szakképzés erősítését, továbbá egy ökováros program keretében a tiszta környezet biztosítását, a falfirkák eltávolítását.

Szili Katalin szerint "annyit érdemes letenni az asztalra", amennyi a következő másfél évben megvalósítható, s az ő programja megfelelő támogatottsággal és összefogással megvalósítható.

Pécsett Tasnádi Péter korábbi városvezető halála miatt május 10-én lesz időközi polgármester-választás. A posztért Szili Katalin mellett Páva Zsolt, a Fidesz jelöltje indul. A hivatalos jelöltté váláshoz mindketten leadták a szükséges számú ajánlószelvényt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását