2024. május 14. - Bonifác

Az MSZP tárgyalni fog a szakszervezetekkel

Az MSZP szerint a szakszervezeteknek nemcsak joguk, hanem kötelességük is védeni a munkavállalók érdekeit, és a munkahelyek megőrzéséért való küzdelemben egy oldalon áll velük - mondta Nyakó István, a párt szóvivője a szombati szakszervezeti demonstráció után az MTI-nek.
2009. április 18. szombat 16:13 - HírExtra
Hozzátette: az elmúlt hónapokban látható volt, hogy a világban, benne Európa minden országában a válság elsősorban a munkahelyek tömeges elvesztésében nyilvánul meg. Mint mondta: ez ellen vonult a Kossuth térre több ezer munkavállaló szombaton.

Nyakó István hangsúlyozta: a munkahelyek megőrzéséért való küzdelemben egy oldalon állnak velük, mert ahogyan a dolgozókat képviselő szakszervezetek, úgy az MSZP is a munkahelyek megőrzését tekinti a legfontosabb feladatának a válság közepette.
A szóvivő úgy fogalmazott: ahhoz sajnos kétség sem fér, hogy ennek a küzdelemnek ára van, mert csak akkor tudnak fellépni a közös ügy védelmében, ha a gazdasági válság diktálta állami kiadáscsökkentést végrehajtják. A kikerülhetetlen és szükséges változások a szakszervezetek legfőbb céljai eléréséhez, azaz a munkahelyek megőrzéséhez elengedhetetlenek - szögezte le.

A szóvivő kiemelte: erről tárgyalni kell, és az MSZP továbbra is nyitott a tárgyalások folytatására a szakszervezetekkel, és továbbra is elkötelezett abban, hogy a gazdasági válság hatása ellenére minél több kenyérkereső állást őrizzen meg. Ezt diktálja az ország érdeke, baloldaliságunk és a józan ész is - mondta Nyakó István.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását