2024. május 17. - Paszkál

Horn: nem tárgyaltunk a nemmel szavazókról

Horn Gábor, az SZDSZ ügyvivője szerint a párt frakcióülésén nem került szóba annak a három képviselőnek a kizárása, akik nem szavazták meg a Gyurcsány Ferenc elleni bizalmatlansági indítványt; Horn Gábor az MR1-Kossuth Rádiónak pénteken reggel azt is elmondta, hogy az előző napi ülésen a kizárást kezdeményező politikus sem támogatta az eltávolításukat.
2009. április 17. péntek 09:22 - HírExtra
A szabad demokrata képviselő a közszolgálati rádiónak nyilatkozva megjegyezte, hogy a kizáráshoz amúgy is a frakció kétharmados döntése szükséges. A vita ugyanakkor nincs lezárva, hiszen egy működőképes frakciónak fegyelmezettnek kell lennie, be kell tartania a szabályokat, így az ügy nem maradhat következmények nélkül - tette hozzá. (Kedden a parlamentben Béki Gabriella, Velkey Gábor és Gulyás József nem szavazta meg a Gyurcsány Ferenc elleni bizalmatlansági indítványt.)

Az SZDSZ-frakció csütörtöki ülésének elején részt vett Bajnai Gordon miniszterelnök, s a kormányfő ismertette programjának részletesebb változatát. Horn Gábor a Kossuth Rádiónak nyilatkozva az új kabinet programját reálisnak, színvonalasnak és megvalósíthatónak nevezte, ami nyugalmat hozhat Magyarországnak. A szabad demokrata politikus példaként említette a rászorultság elvének érvényesítését. Horn Gábor úgy vélte, az új kormány programjával jó irányba mennek a dolgok.

Az SZDSZ mintegy négy óra hosszúságú frakcióülése után a távozó képviselők közül senki nem volt hajlandó az újságíróknak nyilatkozni.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását