2024. május 19. - Ivó, Milán

Három érmet várnak az olimpiától

Egy aranyban és további két éremben fogalmazták meg a 2012-es londoni olimpiára vonatkozó célkitűzést a cselgáncsozók szakágvezetői a Magyar Olimpiai Bizottság csütörtöki egyeztetésen.
2009. április 16. csütörtök 15:06 - HírExtra
A férfi válogatottat irányító Nagysolymosi Sándor kiemelte, hogy a pekingi hat magyar férfi és női dzsúdósból négyen hetedikek lettek, de Ungvári Miklós és Hadfi Dániel dobogós helyezése apróságokon múlt.

"Jelenleg már minden súlycsoportban akár éremre is esélyes versenyző alkotja az olimpiai keretet. A fiatalabbaknak a új szabályok bevezetésével nehéz lesz kiharcolni a részvételt, hiszen a legjobb nyolcig kieséses rendszerben folyik a küzdelem, és csak onnantól működik a vigaszág."

Csernoviczki Csaba női szakágvezető kifejtette, hogy a Londonba készülő hét versenyzőből csak kettő, Csernoviczki Éva és Baczkó Bernadett tartozik a felnőttek közé, bár ők is csak 23 évesek.

"A jelenlegi válogatottból valamennyien álltak már hivatalos világversenyen dobogón, de Londonban érhetnek be igazán" - tette hozzá a tatabányai szakember.

Nagy György főtitkár arról beszélt, hogy a világ élmezőnyéhez tartozóknak évente mintegy tíz hivatalos világversenyen ajánlatos részt venni. Ez egy-egy alkalommal mintegy 300-350 ezer, azaz évente mintegy hárommillió forintba kerül. Ha a tizenegy férfi és a hét női versenyző a szükségesnek ítélt tíz viadalon vesz részt, az közel 50 millió forint évente.

"A londoni kvótákért folyó versenyfutás már januárban megkezdődött. Az április végi Európa-bajnokságra való felkészülés jegyében a mieink a budapesti Hungária Kupa mellett Szófiában, Prágában, Bécsben és Hamburgban is tatamira léptek. A nemzetközi szövetség azután hirtelen változtatott az őrült menetrenden, és így a londoni kvalifikáció majd csak 2010 májusában kezdődik. Igaz, az év eleji versenyeken olyan fiataljaink törtek előre, mint Joó Abigél, Gáspár Eszter, Karakas Hedvig, Ungvári Attila, Krizsán Szabolcs és Gorjanácz Zsolt, akik mindannyian értékes érmeket szereztek" - értékelt a főtitkár.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását