2024. május 20. - Bernát, Felícia

Romaellenes palakátok az utcán

Romaellenes plakátokat ragasztottak több épületre a kelet-szlovákiai Rozsnyón (Roznava) - jelentette kedden az inforoznava hírportál.
2009. április 15. szerda 06:17 - HírExtra
Egyelőre nem tudni, kik ragasztották ki az elmúlt napokban a plakátokat, amelyek egy szélsőséges, romaellenes honlap címét is hirdetik. A honlapon szereplő szöveg szerzői szerint a megfogalmazott nézetek a dél-szlovákiai, jelentős magyar népességgel rendelkező "Nógrád (Novohrad), Kishont (Malohont) és Sajógömör (Gemer) települések fiatalságának" véleményét képviselik.

A szerzők szerint a kampány célja, hogy biztassák az említett települések lakosait, ne féljenek felemelni szavukat a probléma megoldása érdekében.

Rozsnyó polgármestere elítélte a romaellenes plakátokat. Vladislav Laciak azt mondta kedden, hogy Rozsnyó a magyarok, a németek és a szlovákok közti "tolerancia mintaképe", a romaellenesség "nem ebben a városban alakult ki". A polgármester hangsúlyozta: a város közel 20 ezer lakosának 10 százaléka roma származású, és eddig soha nem volt komoly probléma az együttélésben.

A cseh hírügynökség emlékeztet arra, hogy március közepén a város több épületére ismeretlenek horogkereszteket mázoltak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

sharapova2008
2009. április 15. 07:04
A Szlovák Nemzeti Párt és a Jobbik a Magyar Gárdával a háttérben- ÉDESTESTVÉREK,össze kell tartaniuk!
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását