2024. május 20. - Bernát, Felícia

Péntektől autópályán a tengerig

Pénteken átadják a forgalomnak Horvátországban az A5-ös autópálya Eszék és Dakovo (Djakovo) közötti szakaszát, amely a baranyai magyar határtól Zágráb és az Adriai-tenger, illetve Bosznia-Hercegovina felé teremt közvetlen összeköttetést.
2009. április 15. szerda 17:27 - HírExtra
Az európai V/C közlekedési folyosó részeként épülő autópálya összesen 88,6 kilométer hosszú. Első szakaszát, a Dakovot a Zágrábba vezető A3-as autópályával összekötő 23 kilométeres sztrádát 2007-ben adták át. A mostani avatót követően az Eszéktől Dakovoig tartó 32,5 kilométeres autópályát is használatba vehetik az autósok.

A most elkészült sztrádaszakaszon két pihenőhely, három völgyhíd, nyolc híd, valamint 17 alul- és egy felüljáró épült, a beruházás költsége nettó 2,2 milliárd kuna (mintegy 80 milliárd forint) volt. Az átadáson Ivo Sanader miniszterelnök is jelen lesz.

A teljes A5-ös autópályából még hiányzik a magyar határtól, Pélmonostortól (Beli Manastir) Eszékig tartó mintegy 29 kilométeres szakasz, valamint a Bosznia-hercegovinai határhoz vezető 3,5 kilométeres útvonal befejezése, amelyeken már folyik a munka.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását