2024. május 19. - Ivó, Milán

Az MDF is az előrehozott választást preferálja

A Magyar Demokrata Fórum az előrehozott választások híve, ezért tartózkodni fog a konstruktív bizalmatlansági indítvány keddi szavazásán - mondta Herényi Károly független képviselő kedden a parlamentben.
2009. április 14. kedd 16:03 - HírExtra
Az MDF-es politikus szerint a válságnak három gyökere van: a pénzügyi, a gazdasági és a mély bizalmi válság, amire, mint kiemelte, nem tud egy szakértő kormány megoldást találni.
Hangsúlyozta azt is: Bajnai Gordon programja nem egyezik az MDF jövőképével, ezért a párt elnöksége azt javasolta az MDF képviselőinek, hogy tartózkodjanak a konstruktív bizalmatlansági indítvány szavazásánál.

Az MDF képviselői nem akarnak nemmel szavazni, mert ez azt jelentené, hogy Gyurcsány Ferenc miniszterelnököt kívánják a hivatalában tartani, de nem szavaznak igennel sem, mert az MDF programja nem egyezik azzal az elképzeléssel, amit Bajnai Gordon vázolt - jelentette ki. Hozzátette: nagyon keveset tudni arról, hogyan és miként akarja a válságot kezelni Bajnai Gordon.

Herényi Károly szerint egy év válságkezelésre hosszú idő, főleg akkor, ha a válságkezeléssel egy időben nem indulnak meg azok a reformfolyamatok, amelyek lehetővé tennék, hogy a mostanihoz hasonló válságokat elkerülje az ország - mondta.

A politikus közölte: arra kérték Bajnai Gordont, hogy az MDF-fel történő egyeztetés alkalmával külön napirendi pontként szerepeljen annak részletezése, hogy milyen lépéseket kíván tenni, hogy a strukturális reformok megindítására.

Kiemelte: az MDF szerint Bajnai Gordon három hónapig kezeljen válságot, utána tegye lehetővé, hogy ősszel előrehozott választásokkal oldja fel a parlament a bizalmi válságot.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását