2024. május 20. - Bernát, Felícia

Tüntetők behatoltak a belügyminisztériumba

Kormányellenes tüntetők egy csoportja vasárnap a thaiföldi fővárosban behatolt a belügyminisztériumba.
2009. április 12. vasárnap 12:22 - HírExtra
A Reuters jelentése szerint mintegy félszáz tüntető nyomult be az épületbe, és a számuk növekszik. Az épületet védő több mint száz katona nem tettek kísérletet a feltartóztatásukra, később azonban a levegőbe lőttek.

A tüntetők Veddzsadzsiva Abhiszit thaiföldi miniszterelnököt keresték, aki nem sokkal korábban hirdettette ki a rendkívüli állapotot Bangkokban, s akiről úgy tudták, hogy az épületben volt. Thaiföldi televíziós csatornák szerint a kormányfőnek sikerült gépkocsival elmenekülni a belügyminisztériumba behatoló kormányellenes tüntetők elől.

A tüntetők - Thakszin Sinavatra volt kormányfő "vörös inges" hívei - a főváros rendőrkapitánysága előtt is gyülekeztek vasárnap, a kormány épülete előtt is mintegy 4000 tüntető gyűlt össze.

A tüntetők előző nap megrohamozták a Délkelet-Ázsiai Országok Szövetsége (ASEAN) csúcstalálkozójának székhelyéül szolgáló pattajai szállodaegyüttest. Az ASEAN-tanácskozást meghatározatlan időre elhalasztották, jelentős presztízsveszteséget okozva a thaiföldi kormánynak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását