2024. április 28. - Valéria

Obama összefogná a világot

Erőteljes nemzetközi összefogást sürget az amerikai elnök a világot fenyegető legsürgősebb problémák megoldása érdekében. Szokásos szombati rádióbeszédében Barack Obama rámutatott: a szélsőséges elemek terrorja, a Föld légkörének melegedése vagy az atomfegyverek elterjedése olyan probléma, amelyet egyetlen állam - legyen az még oly hatalmas - egyedül nem képes megoldani.
2009. április 11. szombat 15:43 - HírExtra
"Az Egyesült Államoknak utat kell mutatnia ebben. Ám a leghatékonyabban úgy juthatunk el e példátlan nagyságú problémák megoldásához, ha a többi állammal összehangolt módon cselekszünk" - szögezte le az amerikai elnök.

Beszédében kiemelte: annak fényében, mi forog kockán, nem engedhetjük meg magunknak, hogy elbeszéljünk egymás mellett. A régi nézetkülönbségek nem akadályozhatják a haladás elérését olyan területeken, ahol közös érdekeink vannak másokkal.

Obama pénteken kijelentette: már lát a súlyos gazdasági válságból kivezető útra utaló jeleket. "Ami körvonalazódni látszik, az az első reménysugarat jelenti a gazdaság számára" - fogalmazott az elnök az amerikai jegybank főnökével és gazdasági tanácsadóval a Fehér Házban tartott megbeszélés után.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását