2024. május 11. - Ferenc

A Duna TV nem támogatja az összevonást

"A teljes gazdasági ellehetetlenülés és a felelősség elkendőzésére tett kísérletként" értékelte a Duna Televízió gazdasági alelnöke pénteken az MTI-nek nyilatkozva a közszolgálati médiumok összevonásának ötletét, amelyet Medveczky Balázs, a Magyar Televízió (MTV) ügyvezetője vetett fel előző nap, egy konferencia kerekasztal-beszélgetésén.
2009. április 10. péntek 16:56 - HírExtra
"Elgondolkodtató, hogy e nagy ívű ötlethez egyetlen gazdasági tényt sem említ. Egyebek mellett szemet huny saját cégének gazdasági állapotát illetően" - jegyezte meg Szekeres László, megemlítve, hogy számításaik szerint egy adásperc költsége az MTV-n kétszer akkora, mint náluk.

Az MTV-nek a mai napig nincs 2009-re üzleti terve, miközben a társaság évente rendkívüli költségvetési támogatásra szorul, a Magyar Televíziónak a számvevőszéki vizsgálat ellenére sem sikerült kimutatnia az egyes műsorok valós költségét, s így a percárak máig ismeretlenek maradtak, miközben milliárdos nagyságrendben rendelnek belső gyártásban is elkészíthető produkciókat, valamint nem tudni, miből fedezik az új székházba költözéssel szükségessé váló beruházásokat - sorolta a Duna TV gazdasági alelnöke.

Csütörtökön, a Napi Gazdaság című lap által szervezett konferencián érvelt a Duna Televízió, a Magyar Rádió és a Magyar Televízió összevonása mellett az MTV ügyvezető alelnöke.

Az adóforintokat a mainál jóval hatékonyabban, a műsorkészítésre a mostaninál nagyobb arányban fordítva lehetne felhasználni egy ilyen médiaszolgáltató létrehozása esetén - mondta Medveczky Balázs.

Egyben kifogásolta, hogy az új médiatörvény tervezete "elmismásolja" az ügyet, az alapító okiratok módosításánál az Országgyűlés hatáskörébe utalva, nem pedig a leendő jogszabály keretei között foglalkoznának ezzel a kérdéssel.

Such György, a Magyar Rádió elnöke pár perccel később arról beszélt: amíg erre törvényi lehetőség van, szeretnének önállóan működni. Utalt arra, hogy az Európai Unióban az összevonásra és a különálló intézményekre is akad példa.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását