2024. május 3. - Tímea, Irma

Újabb levelet írt az MSZP

Ismét levelet írt a legfőbb ügyésznek Burány Sándor az iránt érdeklődve, hogy adott-e hivatalosan választ az előzetes letartóztatásban levő Hunvald György a szocialisták megkeresésére. Erről az MSZP fővárosi elnöke azt követően nyilatkozott az MTI-nek csütörtökön, hogy nyilvánosságra került: a szocialisták március végén levélben fordultak a legfőbb ügyészhez annak érdekében, hogy juttassa el levelüket Hunvald Györgyhöz.
2009. április 9. csütörtök 18:43 - HírExtra
Burány Sándor megerősítette: a párt budapesti elnökei és a fővárosi szocialista frakció tagjainak többsége aláírta azt az első levelet, amelyben biztosítják Hunvald Györgyöt arról, hogy továbbra is kiállnak mellette, hisznek az ártatlanságában, és abban, hogy ez bebizonyosodik. Ugyanakkor arra kérték, mondjon le fővárosi képviselői mandátumáról annak érdekében, hogy közös célok érdekében hasznosulhasson a mandátuma - emlékeztetett.

A szocialisták március végén Kovács Tamás legfőbb ügyészt arra kérték, hogy juttassa el Hunvald Györgyhöz ezt a levelüket, illetve annak mellékleteként egy nyilatkozatot, amelyben a képviselő lemond mandátumáról.

Fazekas Géza ügyészségi szóvivő az MTI érdeklődésére közölte, hogy a Központi Nyomozó Főügyészség még március 31-én, aznap, amikor megkapta a fővárosi MSZP kérését, továbbította a levelet Hunvald Györgynek, és egyszersmind azt is engedélyezte, hogy az előzetes letartóztatásban levő gyanúsított válaszolhasson a megkeresésre, ha ez a szándékában áll.

Az MTI úgy tudja, Hunvald György már reagált a szocialisták kérésére, akik azonban hivatalosan még nem kaptak erről információt.

Hunvald György Erzsébetváros szocialista polgármestere február 12-e óta előzetes letartóztatásban van, csalás és hivatali visszaélés gyanújával.

Hunvald György lemondása esetén visszaállna az MSZP és az SZDSZ egyfős többsége a fővárosi közgyűlésben, amely hetek óta nem tudja elfogadni a költségvetését.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását