2024. május 20. - Bernát, Felícia

Az SZDSZ máris kötekszik Bajnaival?

Szociálpolitikai szempontból módosítani kell a Bajnai-programon - mondta Horn Gábor, az SZDSZ ügyvivője szerdán reggel a Magyar Televízió Napkelte című műsorában.
2009. április 8. szerda 08:55 - HírExtra
Horn Gábor közölte: "a szociális ellehetetlenedés kezelése szempontjából" módosítani kell az eddig látott programon. Kérték Bajnai Gordont, hogy "a megszorító intézkedéscsomagba" lehetőségszerűen kerüljön be a rászorultság elvének következetes érvényesítése - mondta. Horn Gábor hozzátette: "ezt a vitát most nem az MSZP-vel kell lefolytatniuk szerencsére, hanem egy miniszterelnök-jelölttel".

Példaként említette a családi pótlék rendszerének megváltoztatását úgy - mint fogalmazott -, hogy "fent kevesebbet, lent meg többet" kapnának családok.

Az SZDSZ ügyvivője úgy látja, hogy a kérdésben egyetértés van közöttük Bajnai Gordonnal. Ha az MSZP el tud ebbe az irányba lépni, akkor akár fél éven belül lehet a legrosszabb helyzetben lévőknek segíteni - mondta.

Újságírók kérdésre válaszolva közölte, nem tért vissza a bizalmuk az MSZP-t illetően, ha erről lenne szó, akkor koalícióra léptek volna a szocialista párttal. Bizalmuk abban van, hogy egy "Bajnai-féle szakértői kormány" a válságot jobban tudja kezelni, mint egy általuk ismeretlen programmal rendelkező, körülbelül fél évig fel állni nem tudó kormány - mondta Horn Gábor.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását