2024. május 10. - Ármin, Pálma

A kubai vezetés meglágyul?

Raúl Castro kubai elnök megbeszélést folytatott helyi idő szerint hétfőn az amerikai kongresszus delegációjával. Ez volt az első alkalom, hogy a tavaly hivatalba lépett kubai elnök amerikai vezetőkkel találkozott.
2009. április 7. kedd 09:11 - HírExtra
A kubai állami televízió bemutatta, ahogy Castro tárgyalóasztalhoz ült Barbara Lee demokrata párti, kaliforniai képviselővel és az amerikai küldöttség többi tagjával. A hivatalos kubai közlemény nem árult el részleteket a megbeszélés témájáról és időtartamáról. Csak annyi derült ki a kommünikéből, hogy a delegáció tagjait az elmúlt napokban már fogadta a kubai házelnök és a külügyminiszter is.

Az amerikai sajtóban nemrég megjelent hírek szerint Barack Obama elnök arra készül, hogy hamarosan beváltja választási ígéretét, és eltörli a kubai-amerikaiak hazalátogatásaira és csomagküldésére vonatkozó korlátozásokat.

Az amerikai törvényhozók azért utaztak Havannába, hogy tájékozódjanak a kubai-amerikai kapcsolatok javításának lehetőségeiről. A delegációból többen támogatják, hogy az Egyesült Államok összes polgára számára is eltöröljék az utazási korlátozásokat.

Fidel Castro, a kommunista ország korábbi elnöke azt írta hétfőn megjelent cikkében, hogy Kuba nem fél tárgyalni az Egyesült Államokkal, és nincs szüksége a konfrontációra a fennmaradása érdekében.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását