2024. május 11. - Ferenc

Kik hoznak majd aranyat Londonból?

Hat sportág - a kajak-kenu, a vívás, a cselgáncs, az úszás, a birkózás és a vízilabda - hazai elöljárói várnak összesen nyolc aranyérmet a 2012-es londoni olimpián.
2009. április 6. hétfő 10:10 - HírExtra
Legalábbis ez derül ki azoknak a terveknek az összegzéséből, amelyeket a szakszövetségek - négy kivételével - leadtak a Magyar Olimpiai Bizottságnak (MOB).
A testület honlapjának beszámolója szerint a MOB Kovács Tamás sportigazgató tervei alapján hamarosan megkezdi az egyeztetéseket. A sportágak elöljáróinak kilenc kérdésre kellett választ megfogalmazniuk.

A tervek derűlátást tükröznek, az aranyérmek mellett ugyanis összesen 150 olimpiai pont megszerzésében bíznak a sportvezetők, amivel a nemzetek rangsorában az élmezőnyben lehetne végezni.

A tavalyi pekingi játékokon a magyar csapat három arany-, hat ezüst- és két bronzéremmel, valamint 96 ponttal zárt.

A jövő évi első ifjúsági olimpiai játékokra tekintettel az egyeztetést egyben a szingapúri viadal előkészületeire is kiterjesztik. Hetente kedden és szerdán két-két szakszövetség vezetőit várják a MOB-irodán. Az egyeztetés május végéig tart. A megbeszélések zárultával állítják össze a londoni felkészülési irányelveket és programot, amelyet a közgyűlés az őszi ülésén hagyhat jóvá.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását