2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Folytatódik az őrült rohanás

Vasárnap megérkezett Budapestre a norvég jégkorong-válogatott, amely hétfőn és kedden megmérkőzik a szintén a világbajnokságra készülő magyar csapattal.
2009. április 6. hétfő 07:10 - HírExtra
A skandinávoknak jól megy az utóbbi időben: tavaly vb-negyeddöntősök voltak, végül nyolcadikok lettek, majd idén februárban kijutottak a 2010-es vancouveri olimpiára. Az utóbbi keretből 14-en jöttek el a magyar fővárosba. A norvégok között van két volt NHL-es is, Patrick Thoresen és Andres Myrvold.

A magyarok vasárnap 17 órától edzettek a két meccs helyszínén, a káposztásmegyeri Ice Centerben. Nem ment fel a jégre a vállsérüléssel kezelt Kovács Csaba. A csatár az MTI-nek elmondta: orvosai szerint egy hét múlva terhelheti a vállát, és elutazhat április 13-án a müncheni edzőtáborba.

A tréninget Diego Scandella és Énekes Lajos másodedzők tartották, mert Pat Cortina szövetségi kapitány csak hétfőn reggel érkezik meg, ugyanis müncheni klubjával a feljutásért harcol.

A magyar és a norvég csapat eddig 19-szer találkozott egymással, a magyarok négyszer nyertek és volt három döntetlen, a norvégok 12-szer diadalmaskodtak. Az elmúlt hét évben - amióta ismét közel egy szinten van a két gárda - kilencszer csaptak össze, a magyarok kétszer, a norvégok négyszer győztek, háromszor döntetlen született. Az egymás elleni legutóbbi mérkőzést 2007. április 11-én vívták, Miskolcon 6-1-re győztek a vendégek.

A hétfői és keddi mérkőzés egyaránt 19:30-kor kezdődik.

A magyar keret:

kapusok:

Budai Krisztián (Kezmarok), Hetényi Zoltán (Alba Volán), Szuper Levente (Alba Volán)

hátvédek:

Ennaffati Omar (Tours), Hegyi I. Ádám (Dunaújvárosi Acélbikák.Docler), Horváth András (Alba Volán), Jobb Dávid (Alba Volán), Kangyal Balázs (Budapest Stars), Ondrejcik Rastislav (Alba Volán),Sille Tamás (Budapest Stars), Svasznek Bence (Budapest Stars), Szélig Viktor (Briancon), Tokaji Viktor (Alba Volán)

csatárok:


Benk András (Alba Volán), Borbás Gergely (Újpest), Fekete Dániel (Alba Volán), Fodor Szabolcs (Alba Volán), Holéczy Roger (Budapest Stars), Jánosi Csaba (Ferencváros), Kiss Ákos (DAB), Kóger Dániel (Salzburg), Kovács Csaba (Alba Volán), Ladányi Balázs (Briancon), Majoross Gergely (Budapest Stars), Nagy Gergő (Alba Volán), Palkovics Krisztián (Alba Volán), Peterdi Imre (DAB), Sofron István (Alba Volán), Vas János (Brynas), Vas Márton (Briancon), Vaszjunyin Artyom (Alba Volán)
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását