2024. május 24. - Eszter, Eliza

A Vasas küzdeni tudása egy pontot eredményezett

Vasárnapra egy meccs, a Vasas-Haladás összecsapás maradt, a Soproni Liga 21. fordulójának mérkőzéseiből.Vasas-Haladás 1-1 (0-1)
2009. április 6. hétfő 10:45 - HírExtra
A Vasas, hazai környezetben, az Illovszky-stadionban fogadta a Haladás együttesét. A hazaiak már a meccs kezdetén átvették a játék irányítását, és hatalmas tempót diktálva jelezték ellenfelüknek, hogy itthon szeretnék tartani mindhárom pontot. A 16. percben Sowunmi alig helyezte kapu fölé B.Tóth beadását. A 21. percben már a vezetést is megszerezhették volna a hazaiak. Büntetőhöz jutott a Vasas. Laczkót a büntetőterületen belül felrúgták. A büntetőt B.Tóth a bal alsóba helyezte, ám lövését bravúrral hárította Rózsa.

A kimaradt büntető érthetően megzavarta a hazaiakat. Ettől kezdve, a vendégek vették át a kezdeményezést. Mezőnyfölényüket a 41. percben sikerült góllá váltaniuk. Rajos Gábor labdát szerzett az ügyetlenkedő szerb védőtől, Paripovicstól, és kapu felé fordult. A Vasas szerb védője kétségbeesetten lerántotta, így megkapta második sárga lapját, s egyben a pirosat is. Ettől kezdve a Vasas tíz emberre fogyatkozott. A megítélt szabadrúgáshoz Kenesei Krisztián állt. Az álmoskönyvekből már tudjuk, hogy ez nem sok jót ígér az ellenfél kapusának… Kenesei 20 méterről szépségdíjas gólt lőtt. Lövése a felső lécről vágódott Németh Gábor kapujába.

A második játékrészben a Vasas nagy erőket mozgósított az egyenlítés érdekében. Somorjai munkabírása és a csereként beállt Vukelja révén, - egyre másra - vezették támadásaikat. Dobrics és Sowunmi is gólt szerezhettek volna ám mindketten kecsegtető helyzetben a kapu fölé durrantottak. A tíz emberrel küzdő Vasas továbbra sem adta fel. A 71. percben aztán erőfeszítéseiket siker koronázta. Vukelja 16 méterről a jobb alsó sarokba lőtt. A Haladás sem adta fel, a hátralévő időben mindkét együttes megpróbálta megszerezni a győzelmet jelentő gólt. Ám ez egyik csapatnak sem sikerült.

Összegzésképp elmondhatjuk, hogy hazai pályákon láthatatlan nagy iramú mérkőzést játszott egymással a két csapat. A Vasas előtt le a kalappal, mert emberhátrányban, vesztett helyzetből sem adták fel. Akaratuk diadala az egy pont megszerzését eredményezett. Ugyanakkor a vendégeket sem illeti elmarasztalás, hiszen ők is a győzelemre törekedtek.
Forrás: futballista.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását