2024. április 29. - Péter

Magyar siker az angliai viadalon

Gyenesei Leila nyerte a nők csütörtöki versenyét az délnyugat-angliai Bath-ban rendezett nemzetközi öttusaviadalon.
2009. április 3. péntek 06:03 - HírExtra
Pálvölgyi Miklós szövetségi kapitány beszámolója szerint Gyenesei 860 pontot vívott, ami tőle jó eredmény, aztán megnyerte az úszást és egy rossz lóval egyetlen hibával ment végig a pályán. Három szám után a hetedik-nyolcadik helyen állt, a lövészettel kombinált 3000 méteres futásban azonban ismét remekelt, és valamennyi ellenfelét megelőzte (5388 pont).

"A vívását emelném ki, különösen annak a második felét, de a többi számban is jól szerepelt. Már korábban is mondtam, de most is megismétlem, a kombinált számot neki találták ki, jól tudott alkalmazkodni az új rendszerhez. Ezúttal nem is lőtt nagyon jól, de gyorsan futott, ezzel nyert" - összegzett Pálvölgyi Miklós.

A kapitány dicsérte a tavaly novemberi sérülése után először versenyző Vörös Zsuzsannát is. Mint mondta, 1000 ponttal megnyerte a vívást, jól úszott, különösen annak tükrében, hogy január közepén kezdte el az edzéseket, egy nagyon rossz lóval egy rontással mesterien ment végig a pályán, így második volt a zárás előtt. A korábban használtakból átalakított elektronikus lőtáblákkal viszont most találkozott először, otthon egyelőre a mechanikus, billenős táblákra lőtt, emiatt kissé visszaesett, s végül tizedik lett (5196).

Kilencedikként zárt Pataki Viktória (5264), a negyedik magyar induló, Bartalis Zsófia (4924) pedig 19. lett.

A dobogóra Gyenesei mellé két cseh öttusázó állhatott fel.

A 32 fős mezőny közepesen erős volt, a magyarok és az angolok mellett a franciák, a lengyelek és a csehek emelték a színvonalat.

Pénteken a férfiak versenyét rendezik meg, többek között Németh Róberttel és Tibolya Péterrel.

Az angol szervezők tesztelési lehetőségnek tekintik a viadalt, augusztusban ugyanis Londonban lesz a világbajnokság.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását