2024. május 20. - Bernát, Felícia

Gólkirály az edzői székben

A szezon végéig a csapat és a válogatott volt kapitánya, Alan Shearer irányítja az angol Premier League-ben szereplő Newcastle United csapatát - adták hírül kedd este brit televíziós csatornák.
2009. április 1. szerda 10:06 - HírExtra
A 38 éves szakember, aki eddig a BBC szakkommentátoraként tevékenykedett, az ideiglenesen kinevezett Chris Hughtontól veszi át a karmesteri pálcát. Utóbbi a beteg Joe Kinnear pótlására ugrott be, aki február óta szívműtétjéből lábadozik.

Shearer szerepvállalásáról a Sky Sports News és a BBC számolt be, a klub egy magát megnevezni nem kívánó vezetője pedig azt mondta: Shearer csütörtökön sajtótájékoztatót tart, az egyesület pedig addig nem kíván reagálni a kinevezéséről szóló hírekre. A Newcastle jelenleg a 18., azaz kiesést jelentő helyen áll a bajnokságban.

Shearer 63-szor szerepelt a nemzeti csapatban és 30 gólt szerzett, a válogatottságot 2000-ben mondta le. Klubszinten - bár Newcastle-ban született - a Southamptonban mutatkozott be az élvonalban, majd a Blackburn Roverst is megjárva igazolt 1996-ban szülővárosa együtteséhez. 2006-os visszavonulásáig hű maradt a klubhoz, amelynek színeiben 404 alkalommal lépett pályára és rekordot jelentő 206 gólt szerzett.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását