2024. május 18. - Erik, Alexandra

Bajnai külsősökkel kormányozna

Bajnai Gordon kormányfőként öt minisztérium élére külső személyt állítana - közölte Mesterházy Attila kedden a Magyar Televízió Nap-kelte című műsorában.
2009. március 31. kedd 09:40 - HírExtra
Az MSZP frakcióvezető-helyettese arra a kérdésre, hogy Bajnai Gordon az MSZP miniszterelnök-jelöltjeként kikkel képzeli el az új kormányát, úgy fogalmazott: "alapvetően azt mondta Bajnai Gordon, hogy van olyan öt kulcstárca, ahol mindenféleképpen külső emberrel szeretné feltölteni ezt az öt pozíciót".

Bajnai Gordont vasárnap hallgatta meg az MSZP frakciója, majd az SZDSZ ügyvivői testülete, s mindkét grémium támogatta a nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszter kormányfővé jelölését.

Mesterházy Attila a műsorban nem mondta el, hogy mely minisztériumokról volt szó.
A Népszabadság úgy tudja, hogy Bajnai Gordon a gazdasági, a pénzügyi, az igazságügyi és a szociális tárca vezetőjének, illetve a kancelláriaminiszter kinevezését tartaná fenn magának.

A Magyar Nemzet értesülése szerint Bajnai Gordon a gazdasági mellett a Pénzügyminisztérium élére kíván új tárcavezetőt állítani. "Veres János pénzügyi tárcavezetőnek távoznia kellene a kabinetből, de ez ellen állítólag a szocialisták egy része már tegnap kikelt" - írta keddi számában a lap.

A Népszava információja szerint hétfő délután összegyűltek a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei szocialista képviselők. Elterjedt ugyanis a híre, hogy Bajnai Gordon ki akarja hagyni kormányából Veres Jánost (a szocialisták megyei elnökét). A szabolcsi MSZP-sek arra kezdtek el stratégiát kidolgozni, hogyan akadályozzák ezt meg - olvasható a lapban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását