2024. május 20. - Bernát, Felícia

Ismét kitört a nyughatatlan vulkán

Vasárnapi kitörése után csütörtökön is vulkáni aktivitást mutatott Alaszka egyik legnagyobb vulkánja, a Redoubt. A 3108 méter magas tűzhányóból kilövellt vulkáni anyagból majd húsz kilométer magasságban képződött hamufelhő.
2009. március 27. péntek 08:13 - HírExtra
A szakemberek szerint a vulkán az amúgy is gyéren lakott környéken élőkre nem jelent veszélyt. A térség fölötti légtérben közlekedő repülőgépekre azonban igen, tekintve, hogy a vulkáni hamufelhő elérte a légi járművek repülési magasságát. Az Alaska Airlines légitársaság vasárnap óta több járatát volt kénytelen törölni.

A Redoubt 1989-ben történt kitörése után majdnem légi katasztrófa következett be: a KLM holland légitársaság egyik Boeing 747-es gépe 231 utassal a fedélzetén a vulkáni hamufelhőbe került, és ennek következtében a hajtóművek bedugultak. A pilótának azonban sikerült kényszerleszállást végrehajtania a közeli Anchorage repülőterén.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását