2024. május 19. - Ivó, Milán

Kis poharakkal az alkoholizmus ellen

A brit kormány arra szeretné kötelezni a pubok és bárok tulajdonosait, hogy a jelenleginél kisebb méretű poharakban szolgálják fel a bort. Így próbálnának küzdeni a hatóságokat is aggasztó, növekvő alkoholfogyasztás ellen.
2009. március 25. szerda 20:36 - HírExtra
Az Evening Standard című brit esti lapban megjelent információ szerint az italozók 125 milliméteres pohárral kapnának a borból az eddigi 175, illetve 250 milliméteres poharak helyett. Ez utóbbi egyharmad üvegnyi bornak felel meg.

A munkáspárti kormány ezzel a javaslattal reagált az egészségügyi szakértők felvetéseire, akik szerint az emberek a jelenleg használatos poharakkal a szükségesnél több alkohol fogyasztására vannak kötelezve.

A JD Wetherspoon publánc egyik munkatársa szerint azért nem szolgálnak fel kisebb poharakban, mert nincs erre igény a fogyasztók részéről; sérelmezik, hogy a kormány úgymond kiskorúsítani akarja a fogyasztókat.

Mivel a britek által fogyasztott borok magas alkoholtartalmúak - 14 vagy 15 fokosak -, egy 250 milliméteres pohár bor elfogyasztása meghaladja a napi javasolt alkoholmennyiséget.
A brit orvoskamara elnöke, Ian Gilmore úgy véli, különösen a nők fogyasztanak a javasoltnál több alkoholt.

Nagy-Britanniában gyakori látvány, hogy barátnők munka után megisznak egy üveg fehér bort, és nem esznek hozzá semmit.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását