2024. április 30. - Katalin, Kitti

Ki lesz a győztes? Mi megmondjuk!

Ki lesz a bajnok? Massa végre behúzza, vagy Räikkönen újra felér a csúcsra? Esetleg Hamilton ismételni fog? Pilóták, csapatok, pályák, esélyek – a HírExtra összeszedte mindazt, amit tudni kell a Forma-1 2009-es idényéről.
2009. március 24. kedd 07:37 - Gedei Szilárd
Räikkönen visszatér?
A HírExtra tippje 2009-re
1. Kimi Räikkönen (finn, Ferrari)
2. Fernando Alonso (spanyol, Renault)
3. Lewis Hamilton (brit, McLaren)
4. Felipe Massa (brazil, Ferrari)
5. Robert Kubica (lengyel, BMW)
6. Heiki Kovalainen (finn, McLaren)
7. Nick Heidfeld (német, BMW)
8. Mark Webber (ausztrál, Red Bull)
9. Sébastien Bourdais (francia, Toro Rosso)
10. Jarno Trulli (olasz, Toyota)
Futnak még: Nelsinho Piquet (brazil, Renault), Timo Glock (német, Toyota), Sébastien Bouemi (svájci, Toro Rosso), Sebastian Vettel (német, Red Bull), Nico Rosberg (német, Williams), Kazuki Nakadzsima (japán, Williams), Jenson Button (brit, Brawn), Rubens Barrichello (brazil, Brawn), Adrian Sutil (német, Force India), Giancarlo Fisichella (olasz, Force India)
Egyre nagyobb bajban van a McLaren, bajnokesélyesként emlegetik az újonccsapatot, Alonso robbantana – vajon melyik pilóta tudja leghamarabb magáévá tenni az új szabályokat? Meg tudja védeni nehezen megszerzett bajnoki címét Lewis Hamilton? Vagy Felipe Massa bosszút áll a tavalyi év keserű zárásáért? Vajon hányan tudnak majd beleszólni a futamgyőzelmekért vívott küzdelembe?

Lúzerek és győztesek


Tíz csapat húsz pilótája
fogja erre a kérdésre megadni a választ a március 29-i Ausztrál Nagydíjjal elkezdődő idény során. Az érdeklődés középpontjában természetesen a topcsapatok versenyzői állnak, a szakemberek többsége idén is a Hamilton (McLaren), Massa, Räikkönen (mindkettő Ferrari) trojkából várja az egyéni vébé majdani győztesét.

A 2009-es Forma-1-es szezont beharangozó sorozatunk első részében a csapatokkal ismerkedhettek meg, most jöjjenek a pilóták!

– Úgy tervezem, hogy Melbourne-ben már az első helyről indulok – mondta az egyik angol lapnak a regnáló világbajnok, a brit Lewis Hamilton. Kijelentése már csak azért is érdekes, mert a néhány hete szárnyra kapott pletyka szerint – azóta már be is ismerték – a 2009-es McLaren versenygépe kissé félresikerült. – Teljesen megbízom a csapatban, mindenki keményen dolgozik azon, hogy egyre versenyképesebbé váljon az autó. Alakulnak a dolgok: a támogatók boldogok, ahogyan a főnökség is, én pedig élvezem a pozitív energiákat – fogadkozott drága jó Lewisunk az előttünk álló idény esélyeiről.

Kíváncsi az élcsapatok új autóira? A pilótákat is szívesen újralátná már? Ráadásul nem szeretné kihagyni a tavalyi év zárófutamának drámáját sem? Akkor nézze meg az alábbi videót!

De nem csak a britek fiatal üdvöskéje nyilatkozott már reményeiről.

– Remek munkát végzett a gyár, így kiválóan felkészültünk a hamarosan kezdődő versenyekre. Sikereket remélve utazhatunk Ausztráliába. (Fernando Alonso – spanyol, Renault)

Kötelező idény előtti szájtépés?

– Igazán elégedett lehetek a versenyképességünkkel, jól állunk a többiekhez képest. Mit mondhatnék a McLaren és a Brawn teljesítményéről? Nem tudok még válaszolni a kérdésre, nem ismerem a részleteket a felkészültségükről. (Felipe Massa – brazil, Ferrari)

– A maximumot akarom adni. Mindenki tudja, mire vagyunk képesek, és az a célunk, hogy megnyerjük a világbajnoki címet. Számomra az a legfontosabb, hogy jól alakuljanak a tesztek, és versenyképesek legyünk az első néhány futamon. (Kimi Räikkönen – finn, Ferrari)

De ki fog itt nyerni?

– Nagyon jól érzem magam az autóban, a gép reagál a változtatásokra, ami jó. Azok az emberek, akikkel együtt dolgozok a gyárban, rendkívüli módon koncentrálnak az autó fejlesztésére, és arra, hogy a csapat előrébb kerüljön a rajtrácson, amikor majd az első versenyre érünk. (Jenson Button – brit, Brawn)

– Nem mondanám, hogy mi vagyunk a favoritok. Barcelonában mindenki próbálta kitalálni az erősorrendet, habár sosem tudhatod, hogy a többiek mit csinálnak. A teszten azonban voltak, akik erősebbek voltak nálunk. (Robert Kubica – lengyel, BMW)

Hm, a nyilatkozatokból kitűnik, hogy néhány srác inkább az óvatos duhaj arcát vette elő a szezon előtt…

Még a végén szegény kis bátortalankáink hagyják elúszni a 2009-es címet – ki tudja, talán Giancarlo Fisichella lesz a nevető huszadik a nem éppen verhetetlen Force India volánjánál?

Nincs még vége a 2009-es Forma-1-es idényt beharangozó sorozatunknak: a harmadik, záró részben közelebbről megismerkedhetnek mind a tizenhét pályával, és szakértők segítségével megrópáljuk elemezni is az előttünk álló szezont.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását