2024. május 17. - Paszkál

Obama kapálni fog a Fehér Ház kiskertjében?

Az amerikai first lady biokertészetet létesít a Fehér Ház mögött; Michelle Obama kisiskolásokkal együtt fogott hozzá pénteken az elnöki veteményes kialakításához.
2009. március 21. szombat 07:00 - HírExtra
A first lady is ásót ragadott, a meghívott 26 általános iskolás gereblyékkel, vasvillákkal és talicskákkal segédkezett.

Michelle Obama 55 féle növényt - köztük spenótot, brokkolit, salátákat és kelkáposztát - szeretne termeszteni a Fehér Ház kertjében, a déli gyep feltört részén. A kialakítandó mintegy 100 négyzetméteres konyhakertben paprikát, fehér mustárt és gyógynövényeket is szeretne ültetni az elnök felesége az elkövetkező hetekben. Az első termés április végén várható. A tervek szerint még egy méhkaptárt is elhelyeznek a veteményesnél.
Sam Kass, a Fehér Ház séfjének helyettese elmondta, hogy a növények egy részét helyben, az elnöki rezidencián használják majd fel. Nemcsak az elnöki família tagjai, hanem a bankettek vendégei is fogyaszthatnak majd a friss zöldségekből. A növények egy másik részét egy közeli iskola kapja meg.

Az egészséges életmódot és táplálkozást szívügyének tekintő Michelle Obama már a Fehér Házba való január végi beköltözés után jelezte, hogy szeretne egy konyhakertet. A first ladyt a híres kaliforniai szakács és étteremtulajdonos, Alice Waters látta el tanácsokkal, aki korábban külön programot indított gyerekeknek, akiket zöldségtermesztésre és egészséges étkezésre tanít. Waters arra bátorít minden családot, hogy egyen helyben termesztett növényeket, így enyhíteni lehet a nagy farmok termékeitől való függőségen és támogatni lehet a helyi gazdaságot.

Michelle Obama elmondta, hogy ő, két lánya, Malia és Sasha, valamint a fegyveres erők főparancsnoka, vagyis Obama elnök, a férje fogják gondját viselni a kis kertnek.
Megfigyelők megjegyezték: az amerikai adófizetők az AIG-botrány - a szövetségileg támogatott biztosítónál kifizetett több millió dolláros jutalmak ügye - után nyilván megkönnyebbüléssel fogják hallani, hogy a biokert mindössze 200 dollárba kerül.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását