2024. május 17. - Paszkál

Káosz a "szent kézigránát" miatt

Tűzszerész osztagot riasztottak, házakból parancsoltak ki mindenkit egy "szent kézigránát" miatt, nevezetesen a Gyalog galopp című Monty Python-filmben szereplő - és ott sem éles - gránát utánzata okán.
2009. március 21. szombat 12:09 - HírExtra
A teljesen veszélytelen, 14 fontért - 5 ezer forintért - kapható, "középkori" gránátutánzatot - amellyel egy vérengző nyulat kellett "agyonrobbantani" a filmben - a londoni vízművek munkásai találták egy utcai tűzcsap eltávolításakor. Azonnal riadót fújtak, mire hamarosan lezárta a rendőrség a kelet-londoni utcát, kiürítette a környező épületeket, köztük egy népes kocsmát.

Egy órába telt, míg végre a bombaszakértők közölték: mindenki mehet vissza.

A helyi boltosok igencsak szidták a rendőrséget, amiért szakemberei ilyen lassan ismerték fel a "vakgránát" veszélytelenségét - adta hírül a Daily Telegraph című brit lap.

A gránát amúgy egyáltalán nem hasonlít igazira: gömb alakú, tetején a biztosítópecek egy kereszt, benne piros ékkővel, és már csak ezekből is gyanús lehetett volna "komolysága".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását