2024. május 16. - Mózes, Botond

Bokros Lajos az ötödik elem?

Továbbra is a hitelesség, főként a forint iránti bizalom helyreállítását tartja a legfontosabbnak Magyarország számára az MDF európai parlamenti listavezetője.
2009. március 21. szombat 07:59 - HírExtra
Bokros Lajos az InfoRádió Aréna című műsorában úgy vélte: a jelenlegi kabinet már nem tudja visszaszerezni hitelességét, ezért egy válságkezelő kormányra lenne szükség, amelynek vezetésére alkalmasnak tartja magát.

A Horn-kormány pénzügyminisztere szerint nem zárható ki egy előrehozott választás lehetősége sem, de ezzel összefüggésben arra is felhívta a figyelmet, hogy az várhatóan nem hoz majd érdemi megoldást, mert a két legnagyobb pártnak, az MSZP-nek és a Fidesznek sincs megfelelő válságkezelő programja.

Bokros Lajos beszélt arról is, hogy a néppárti frakcióba ül be, ha bejut az Európai Parlamentbe a júniusi választásokon. Az MDF tagja az Európai Néppártnak, így nyilvánvaló, hogy ő is ennek a képviselőcsoportnak a soraiba kerülhet - tette hozzá.

A volt pénzügyminiszter kiemelte: az MDF-be nem lép, hiszen meg akarja őrizni függetlenségét, de az ellenzéki párt által képviselt értékrendet és irányvonalat maga is osztja. Vannak politikai értékrendjeim, de ezeket nem lehet belegyömöszölni sem a bal-, sem a jobboldal skatulyáiba - hangsúlyozta.

Bokros Lajos cáfolta, hogy 1996-ban belépett volna az MSZP-be. Kiemelte: emelt fővel vállalja, hogy az MSZMP-nek tagja volt, valamint hogy a hadseregben és az egyetem első évében is KISZ-titkárrá választották, így nem érti, miért kellene letagadnia, ha a szocialista pártba is belépett volna.

Azt elismerte, hogy a pénzügyminiszteri posztról való távozása után erkölcsi kötelességnek érezte, hogy tagja legyen az MSZP-nek, de végül mégsem lépett be. "Nem szoktam potyautasként viselkedni, ha belépek egy pártba, akkor fizetem a tagdíjat" - mondta Bokros Lajos.
Forrás: inforadio.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását