2024. május 19. - Ivó, Milán

A Jobbik külföld felé nyitna

A Jobbik párt elképzelhetőnek tartja, hogy az Európai Parlamentbe bejutva szövetségre lép az Osztrák Szabadságpárttal (FPÖ) - jelezte a magyar szervezet elnöke a NEWS osztrák hírmagazinnak nyilatkozva.
2009. március 18. szerda 19:00 - HírExtra
Vona Gábor a hetilap csütörtöki számában megjelenő, de előzetesen már szerdán ismertetett interjúban sajnálkozott amiatt, hogy az általa vezetett pártnak egyelőre nincsenek kapcsolatai az osztrák jobboldali-populista tábor meghatározó erejével, amelyet politikai platformja alapján sokan a szélsőjobboldalhoz sorolnak.

Ezt annak tudta be, hogy a Jobbik parlamenten kívüli erőnek számít, ami azonban szavai szerint "hamarosan meg fog változni, és akkor minden lehetséges". Nem tartotta kizártnak, hogy a júniusi európai parlamenti választáson akár a szavazatok tíz százalékát is megszerzik.

A magazinnak arra a kérdésére, hogy ismeri-e az FPÖ programját, Vona kifejtette, hogy tudomása szerint "egy olyan pártról van szó, amely hozzánk hasonlóan kész a haza védelmére". Ennek fényében elképzelhetőnek mondta, hogy keresni fogják a kapcsolatot az FPÖ vezetésével az Európai Parlamentben, méghozzá egy olyan szövetség létrehozása céljából, amely bürokraták helyett erős nemzetállamok "projektjévé" alakítja át az Európai Uniót.

A NEWS ultranacionalista pártként állította be a Jobbikot, elnökéről pedig az írta, hogy egyértelműen rasszista és antiszemita kijelentésekkel véteti észre magát. A hetilap megjegyezte azt is, hogy a Vona által alapított, félkatonai Magyar Gárda az első fokon született tiltó döntés ellenére múlt vasárnap 650 új tagot avatott, akik "végszükség esetén készek vérüket ontani a hazáért".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását