2024. május 16. - Mózes, Botond

Szakiskolai tanulmányi ösztöndíjat vezetne be az MSZP

A szakiskolai tanulmányi ösztöndíj-támogatás lehetőségét is megteremtené az a törvénymódosítási javaslat, amelyet szocialista képviselők nyújtottak be az Országgyűlés elé.
2009. március 16. hétfő 22:40 - HírExtra
Az előterjesztők nevében Gúr Nándor (MSZP) hétfői expozéjában elmondta: a javaslat legfontosabb elemei a munkaerőpiachoz való alkalmazkodás kérdéseit tárgyalják.

A szakképzési hozzájárulással kapcsolatban kifejtette: egyre többen élnek azzal, hogy olyan képzési lehetőségeket vesznek igénybe a saját vállalkozásuk keretein belül, amelyek nagymértékben segítik a gazdasági társaság fejlődési lehetőségeit. Hozzátette, a törvény a hozzájárulás visszaigényelhetőségét is szabályozná.

A szakiskolai tanulmányi ösztöndíjjal összefüggésben a szocialista politikus úgy vélekedett, ez a legfontosabb pontja indítványuknak, hiszen látható, hogy a mai munkaerőpiacon ott a legszűkebb keresztmetszet, ahol szakiskolai, szakmunkás-iskolai képzés folyik, vagyis ott, ahol kézzelfogható manuális tevékenységet folytatnak.

Gúr Nándor hangsúlyozta, hogy a munkaerőpiac a recesszió ellenére is képes új munkaerő fogadására bizonyos szakterületeken. Ezért kiemelten fontos - folytatta -, hogy a regionális képzési bizottságokkal együttműködve, a hiányszakmák kijelölése mellett bevezessék a szakiskolai tanulmányi ösztöndíjat.

A javaslat szól arról is, hogy tisztázottá váljanak a decentralizált keretből nyújtható támogatások nem szabályozott lehetőségei - fűzte hozzá a képviselő.

Korózs Lajos, a szociális és munkaügyi tárca államtitkára közölte: a kormány támogatja a javaslatot.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását