2024. április 28. - Valéria

Az MSZP-ben azt kutatják, hogy hol "kúrták el"

A gazdasági válság miatt szükséges átalakításoknál következetesen szem előtt kell tartani a rászorulók, a leszakadók, a hátrányos helyzetűek érdekeit és teherbíró képességét. Elsősorban erről szól az MSZP hét végi kongresszusa elé kerülő állásfoglalás-ter
2009. március 16. hétfő 08:20 - HírExtra
A lap szerint a dokumentum bírálja az ellenzék egyes pártjait, amelyek populista politikájukkal átmenetileg megakadályozták a reformokat.

A Szekeres Imre elnökhelyettes által jegyzett, a küldötteknek már megküldött dokumentum a Népszava értesülései szerint arra figyelmeztet, hogy a gazdasági válság miatt kialakult helyzetben különösen fontos a baloldali értékek érvényesítése: elsősorban a társadalmi egyenlőtlenségek csökkentése, a hátrányokat szenvedők segítése.

A 2006-ban megalakult Gyur­csány-kormány eddigi tevékenységét elemezve a dokumentum arra a következtetése jut, hogy a kabinet fejlesztéscentrikus progresszív politikája a vártnál súlyosabb akadályokba ütközött.

„Részben az ellenzék nagyobb részének felelőtlen politizálása, részben a kényszertakarékosság és a reformok időbeli egybeesése, részben saját hibáink miatt nem sikerült hozzá kellő társadalmi támogatást szerezni” - fogalmaz a tervezet a lap szerint.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását