2024. május 19. - Ivó, Milán

Futurspektív a Zeneakadémián

Tizenegy produkció, köztük koncertek, színházi és táncelőadások mellett kiállítás is várja az érdeklődőket a Futurspektív - új flamand mesterek elnevezésű rendezvénysorozaton április 9. és 30. között.
2009. március 14. szombat 12:44 - HírExtra
A fesztivál nyitányaként a Philipp Herreweghe által alapított Collegium Vocale Gent adja elő Händel Brockes passióját az Akademie für Alte Musik Berlin és neves szólisták közreműködésével a Zeneakadémián - közölte a rendezvény sajtóreferense.

Tamás Dorka tájékoztatása szerint Arco Renz koreográfus és társulata, a Kobalt Works előadása a nőiségről és a másságról szól, a 21. századi táncnyelvet a kathak és a balinéz tánc, illetve a kínai opera hagyományával ötvözik a Trafóban.

Az excentrikus filmesként ismert Wayn Traub tíz éve készülő trilógiájának záró darabját, a Maria Magdalena című "mozi-operát" tekintheti meg a publikum a Trafóban. A "kultúrnomádokat" tömörítő Zita Swoon elnevezésű zenekar a Millenárison mutatja be, miként mozoghat otthonosan egy zenekar egymástól olyan eltérő zenei világokban, mint a francia sanzon, a progresszív rock, a soul vagy az elektronikus tánczene.

A fesztivál egyik legizgalmasabb eseményének ígérkezik az Ernst Múzeumban látható Vérité Exposée című tárlat, amely négy flamand képzőművész, Sven Augustijnen, David Claerbout, Ana Torfs és Els Vanden Meersch alkotásait gyűjti egybe.

Free Desmyter virtuóz dzsesszzongorista és világzenei együttese, az Ahoar koncertjét a Millenárison hallhatja a közönség; az elsőkönyvesek fesztiválján a marokkói származású flamand írónővel, Rachida Lamrabettel ismerkedhet meg a publikum, akinek A nők országa című regénye a tradíciók közti különbségek kérdését feszegeti.

Az ifjabb generációnak szól a Kopergietery nevű színtársulat Futás című előadása, amely a techno kultúra zenéjére és gesztusaira építve beszél az élet szeretetéről a Millenárison. Az A38-as hajón két fergeteges buli várja a szórakozni vágyókat: közös koncertet ad a flamand elektronikus zenei szcéna két kiemelkedő képviselője, a The Subs és a Shameboy.

Súlyos társadalmi kérdéseket feszeget Antwerpen legizgalmasabb művészeti kollektívája, a BerlinBerlin: a dokumentumvideó-performansz egy valaha virágzó észak-amerikai bányászváros hanyatlástörténetét festi meg a Merlin Színházban. A fesztivál záró mozzanataként a Vive La Fate kínál szórakozási lehetőséget a budapesti közönségnek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását