2024. május 18. - Erik, Alexandra

Több rendőr a cigánytelepeken

A rendőrség fokozottan odafigyel a romatelepekre Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, az eddiginél több rendőr járőrözik ott, különösen a nagycsécsi gyilkosság óta - mondta Vereckei Csaba megyei rendőrfőkapitány az MTI-nek a főkapitányság elmúlt évi munkájának
2009. február 26. csütörtök 15:17 - HírExtra
Nagycsécs határában, a cigánysoron tavaly novemberben ketten meghaltak, amikor Molotov-koktélt dobtak egy házra, majd rálőttek a bent tartózkodókra.

A tettesek még nincsenek meg, ugyanakkor Bencze József országos főkapitány a minap azt közölte: hasonlóság van a nagycsécsi és a tatárszentgyörgyi gyilkosság között, ahol szintén két roma - apa és fia - halt meg. A Pest megyei településen is hasonló kaliberű fegyverrel végeztek az ottaniakkal - mondta az országos főkapitány.

A nyomozást mindkét ügyben a Nemzeti Nyomozóiroda munkatársai végzik. Vereckei Csaba ezredes közölte, néhány napon belül kiderülhet, hogy azonos volt-e a fegyver, vagy sem.

Borsod mintegy kéttucatnyi településén figyelik fokozottabban a romatelepeket, cigánysorokat, ügyelnek az ott lakók biztonságára a rendőrök.

A megyei főkapitány a rendőrségi adatokra hivatkozva azt mondta: a megye közbiztonsága jónak mondható, ugyanakkor tény, hogy az itt élők többsége ezt nem így érzi, ezért még inkább arra törekszik a rendőrség, hogy a biztonságérzet erősödjön.

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében az elmúlt évben 27.073 volt az ismertté vált bűncselekmények száma. A rendőrök egyszer sem használták fegyverüket, figyelmeztető lövést sem adtak le az elmúlt évben. A 100 ezer lakosra jutó bűncselekmények száma 2008-ban országosan 4.065 volt, miközben a megyében 3.932, ez az országos rangsorban az 5. helyet jelenti - mondta a megyei főkapitány.

Közlése szerint 29 emberölés, illetve emberölési kísérlet történt tavaly, ez megegyezik a megelőző évivel, csaknem valamennyi tettes kézre került. Ugyanakkor nőtt a gazdasági bűncselekmények száma, és a lakásbetöréseké is. A vagyon elleni bűncselekmények aránya az összes bűncselekmény csaknem 63 százaléka.

A közlekedési balesetekről szólva elmondta: tavaly a megye útjain 47-en haltak meg, összességében 1.010 baleset történt, a legtöbb balesetet a gyorshajtás okozta.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

PAPO
2009. február 26. 15:45
,igenis követelem a biztonságot de a bűnözőktől, nem a békés felvonulok tol, tüntetőktől IDIÓTA rendőri vezetés máshoz nemért , mint csörgősapkás bohócnak ugrálni., komolyabb ügyeket nem tudnak megoldani,HOGY LEHET HOGY NEM TUDJÁK KI LŐTT A RENDŐR PALOTÁRA ? KIK LÖVÖLDÖZNEK SÖRÉTES PUSKÁVAL EMBEREKRE AZ ORSZÁGBAN ?HOGYAN LOPJAK AZ ORSZÁG VAGYONÁT IDŐSEKET RABOLNAK KI GYILKOLNAK ?KI AZ ISTEN HA NEM A IDIÓTA MINISZTER INTÉZKEDJEN, HA MEMTUD TAKARODJON A FRANCBA
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását