2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Az MSZP spéci rendőri alakulatot akar Tataárszentgyörgy ügyében

Az MSZP azt kéri a kormánytól, hogy erősítse meg speciális alakulat megalakításával a rendőrséget az etnikai jellegű vagy ilyen gyanút felvető események megelőzésére, az elkövetők mielőbbi elfogására - közölte Juhász Ferenc, a párt elnökhelyettese kedden
2009. február 24. kedd 16:45 - HírExtra
Ha a Fidesz beterjeszti a részletesen kidolgozott, a büntető törvénykönyv szigorítására vonatkozó javaslatát, azt a szocialista párt kész érdemben megvitatni a további, esetleg még felmerülő egyéb javaslatokkal együtt - olvasható a kormánypárti politikus közleményében, amelyet a tatárszentgyörgyi gyilkossággal kapcsolatban adott ki.

Az elnökhelyettes szerint akár etnikai, akár más ok áll a mostani bűncselekmény mögött minden korábbinál súlyosabbnak kell lennie a büntetésnek.

A folyamatosan javuló bűnügyi statisztikák ellenére az egyre súlyosabb és vadabb bűncselekmények joggal és okkal háborítják fel a nyugalmat és békét akaró embereket - hangsúlyozta a képviselő.

Juhász Ferenc közleményében azt írja, hogy értetlenül állnak a brutális bűncselekmény előtt, de nem tehetetlenül.Hozzáfűzte: elvárják a rendőrségtől, hogy minden lehetséges eszközzel kutasson a gyilkosok után, és mielőbb kerítse kézre a bűnösöket.

Juhász Ferenc közölte, az MSZP minden politikai támadást megad ahhoz, hogy a rendőrség megvédje az ártatlan embereket, annak nem lehet sem anyagi, sem szervezeti, sem pedig politikai akadálya.

"Ez az eset határvonalat jelent. Innentől kezdve egyetlen politikai erőnek sem lehet célja és eszköze az etnikai feszültségek és a szélsőjobboldali indulatok szítása. Mostantól minden egyes pártnak és politikusnak ezerszer is meg kell fontolnia, hogy mit mond cigány emberekről, mit tesz a védelmükben, vagy mit tesz ellenük" - fogalmazott az elnökhelyettes, aki szerint társadalmi okai vannak a történteknek.

A MSZP-s politikus szerint rendnek kell lennie az országban, de ehhez mindenekelőtt rendnek kell lenni a fejekben, az nem szolgálja a rendet, ha vannak olyan jobboldali hangok, lapok és politikusok, akik felmentést adnak és bátorítanak a cigányok elleni támadásokra.

Juhász Ferenc szerint a cigányság helyzetén javítani és a társadalmat összetartani nem egyszerűen kormányzati feladat, hanem nemzeti felelősség, ebből minden politikai pártnak ki kell vennie a részét azzal, hogy nem szítja, hanem csillapítja a társadalmi feszültségeket.

A Pest megyei település cigánytelepén, az utca utolsó házában hétfőre virradóra történt a brutális bűncselekmény, amelyben egy kisfiút és édesapját ismeretlenek agyonlőtték, házuk eddig tisztázatlan körülmények között kigyulladt, majd teljesen kiégett. A támadás során egy 3 és egy 6 éves gyermek szintén megsérült, őket édesanyjukkal a mentők Budapestre szállították kórházba. A rendőrség 10 millió forint nyomravezetői díjat ajánlott fel az ügyben.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását