2024. május 21. - Konstantin

Pofátlanság! Feldobta ellenfele cipőjét a kapu tetejére!

Jópofa csíny vagy az arcátlanság netovábbja? Németország ismét Jens Lehmannra, a Stuttgart kapusára figyel: a göndör hálóőr szombati Hoffenheim elleni rangadón egyszerűen felkapta ellenfele elhagyott cipőjét és felhajította a kapu tetejére. Normális?
2009. február 23. hétfő 19:39 - Gedei Szilárd
Példátlan pofátlanságnak lehettek szemtanúi azok a nézők, akik akár a nézőtéren, akár a tévéképernyők előtt látták a szombat délutáni Stuttgart-Hoffenheim német bajnokit. A 86. percben ugyanis 3-3-as állásnál a vendégek csatára, a bosnyák Szalihovics úgy tört kapura, hogy elveszítette jobb lábáról a stoplist: az egyik hazai védő letaposta róla.

Csakhogy az eset a sváb kapu előtt történt, Jens Lehmann, a korábbi német válogatott kapus rögtön ott termett a közelben. A veterán hálóőr ahelyett, hogy sportszerűen visszaadta volna a kékmezes ellenfelének a hiányzó sportszert, egy hanyag mozdulattal inkább saját kapujának tetejére, a hálóra dobta azt!

- Elmondhatatlanul sportszerűtlen volt – mondta az incidensről a hoffenheimiek vezetőedzője, Ralf Rangnick. – Egyértelmű, hogy Lehmannak sárga lapot kellett volna adni – tette hozzá a mérges sportvezető a Bildnek adott interjújában.

S hogy miként védekezett a renitens kapus? Ha volt annyira pofátlan a pályán mit várjunk tőle a nyilatkozatában…

- Ha az ellenfél edzője jól ismerné a szabályokat nem kellene neki megmagyarázni, hogy létezik egy olyan szabály, miszerint ha oda nem való tárgy kerül a pályára, akkor a bíró akár meg is szakíthatja a játékot – mondta ártatlan szemekkel Lehmann az őt faggató újságíróknak. – Csak a kirúgást akartam elvégezni, de mivel az ott fekvő cipő ebben zavart, hát kidobtam a pályán kívülre – tette hozzá a zsiványkodásairól amúgy is híres göndör hálóőr.

De legalább volt értelme az akciójának: a 93. percben ugyanis 3-3-as állásnál büntetőhöz jutott a Hoffenheim. A tizenegyest az a Szalihovics rúgta, aki percekkel azelőtt még éppen vadászta a kapu tetejéről stoplisát.

A bosnyák végül csúnyán fölé rúgta a büntetőt, Lehmannak még csak védenie sem kellett. Bejött a cipőtrükk! Csak az a kérdés, hogy mit tett volna Lehmann, ha az ő cipőjére vet szemet valaki.

Jens barátunkat ismerve ez esetben a galád cipőrabló is repült volna a stoplis után a kapu tetejére…
Forrás: Bild
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását