2024. május 6. - Ivett, Frida

Elképesztő! Terhes nőt akasztott fel a csőcselék

Pápua Új-Guinea a világ egyik legszegényebb és legelszigeteltebb országa, ahol, idős embereket köveznek halálra, gyermekeket égetnek el élve, és megerőszakolt nőket kötnek fel vagy mérgeznek meg teljesen önkényesen. A vád: az ördöggel való cimborálás és v
2009. február 13. péntek 15:59 - Biga
Négyszáz évvel ezelőtt Új-Angliában a frissen betelepült puritán közösség vallásos önkénye olyannyira elvesztette saját korlátait, hogy már az is elég ok volt a máglyára, ha egy idős asszony túl sokat mutatkozott cirmos házi kedvencével. Emberek jelentgették fel egymás szomszédjait és barátait azzal, hogy a tehénke azért nem ad tejet mert átkos bűbáj fogott rajta. A salemi boszorkányperek vérszaga vadította meg Új-Guinea csőcselékét is.

Az Amnesty International jelentése szerint az elmúlt hónapokban csaknem ötven ember vesztette életét mindenfajta bírósági tárgyalás, vagy valós bizonyítékok nélkül. A népharag éjszaka érkezik, embereket ragadnak el nászi ágyukból, gyerekeket hálószobájukból és idős embereket a kórházakból azzal, hogy fekete mágiát űznek. A parányi trópusi sziget egyes részinek még 70 évvel ezelőtt sem volt semmi kapcsolata a nyugati világgal, a boszorkányüldözés az elmúlt években fokozódott járványossá.

Múlt vasárnap egy apát és fiát égettek el elevenen egy a Hagen-hegytől nem messze eső felföldi falucskában. A vád az volt, hogy a férfi megbabonázta a helyi vezetőt, aki aztán súlyos betegségben halt meg pár héttel ezelőtt. Januárban egy fiatal nőt égettek el egy autóabroncsokból rakott máglyán, őt is boszorkánysággal vádolták, valamint azzal, hogy szándékosan AIDS-el fertőzött meg egy férfit.

Egy fiatal házaspárt a nyílt utcán akartak meglincselni. A állapotos nőt elválasztották a férjétől és egy út menti fára húzták fel. A hevenyészett akasztás alatt megindult a szülés. A párnak érthetetlen módon sikerült eltűnni a helyszínről, a mai napig keresik őket.

Az elmúlt pénteken Lae városában egy 29 éves férfit 50 év fegyházra ítélt a bíróság, mivel a gyanú szerint ráolvasással okozott fejfájást az egyik kollégájának. Jellemző, hogy a feljelentők leggyakrabban olyan családtagok, akik a közelmúltban vesztették el szerettüket valamilyen súlyos betegség vagy baleset után.

A szigetet rohamos sebességgel borítja el az AIDS és egy tucatnnyi más természetű nemi betegség. Megdöbbentően gyakori a nemi erőszak és a prostitúció, emellett a szegény lakosság túlnyomó része egyszerűen nem engedheti meg magának az óvszer használatát. A boszorkányvadászatok leggyakoribb áldozatai a fiatal nők, akik csak éppen megházasodtak. Ha a partnere egy másik törzshöz tartozik, vagy csak egyszerűen valaki már korábban kiszemelte magának, már elegendő ok arra, hogy ördögöt kiáltsanak.

Egy 1976-os új-guineai törvény szerint a mágia fehér változata szabadon gyakorolható, ám a feketéért kettőtől ötven évig terjedő szabadságvesztés is kiszabható. Az ország rendőri erői alul képzettek és gyengén felszereltek, a korrupció hihetetlenül általános jelenségnek számít. A lakosság egyáltalán nem mer a hatóságokra hagyatkozni, az elharapódzó boszorkányügyeken kívül, a közélet más terein is az önbíráskodást preferálja.
Forrás: Hirextra / Times ONLINE
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását