2024. május 5. - Györgyi

Az ügyészség engedélye kell

Amint az ügyészség megadja a szükséges engedélyeket, a rendőrség utánajár a gyanújának a Teve utcai rendőrszékház támadása ügyében - erről Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszter kérdésre válaszolva nyilatkozott a rendőrség évértékelő értekez
2009. február 12. csütörtök 14:35 - Hírextra
A miniszter emlékeztetett arra: Bencze József országos rendőrfőkapitány az ügyről beszámolt az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának szerdai ülésén. Mint hozzátette, Bencze József elmondta az ülésen, hogy "a rendőrségnek vannak megalapozottnak tűnő elgondolásai".

Azonban az ügyészség - amelynek meghatározó szerepe van, mert a bűncselekmény sértettje rendőr, illetve a rendőrség - nem járult hozzá egyes nyomozati cselekmények elvégzéséhez, amelyekről az eljáró rendőrök egyébként azt gondolják, hogy elvezetne a tetteshez - közölte Draskovics Tibor.

"Amint az ügyészség az ehhez szükséges engedélyeket megadja, a rendőrség utána fog járni, és bízom benne, hogy eljut a tettesekig" - fogalmazott a miniszter.

Ismeretlenek 2007 februárjában géppisztolyból nem célzott lövéseket adtak le a rendőrség XIII. kerületben lévő Teve utcai székházára. Tizenöt lövés érte a Rendőrségi Igazgatási Központját, és a lövedékek csaknem 15 millió forintos kárt okoztak az épületben. A lövedékek az épület kilencedik és tizenharmadik emelete között csapódtak be.
T
A rendőrség korábban ötmillió forintos nyomravezetői díjat ajánlott fel a tettesek kézre kerítésére.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását