2024. április 27. - Zita

Kiköltöznek a Teve utcából

Kiköltözött a rendőrség Teve utcai székházából a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság egy része, a Pest megyei rendőröknek havi 15,8 millió forintért bérelnek épületet a XIII. kerületi Pozsonyi utcában - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) az MTI
2008. szeptember 16. kedd 07:43 - Hírextra
Mint írták, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság (PMRFK) kiköltözéséről azután született döntés, hogy véglegessé vált: a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. döntése alapján ki kell üríteni a Határőrség Országos Parancsnokságának eddig helyet adó II. kerületi, Labanc utcai ingatlant, és az ott elhelyezett, az ORFK állományába tartozó munkatársakat a Teve utcai irodaházba kell átköltöztetni.
Ezek után azt kérték az Igazságügyi és Rendészeti Minisztériumon keresztül a nemzeti vagyonkezelőtől, hogy jelöljön ki egy irodaházat a Teve utcából kiköltöző PMRFK-nak, de megfelelő ingatlan hiányában végül egy Pozsonyi úti épületet vettek bérbe.

Az egységek kiköltözése szeptember 9-én befejeződött. A költözés költsége 2,9 millió forint volt, ezt az ORFK saját költségvetéséből biztosította. Az épület bérleti díja havi bruttó 15,8 millió forint, amelyet szintén az ORFK áll. A költözés után a Teve utcai székházban a Pest megyei rendőrfőkapitány, illetve a zavartalan működést biztosító szakmai vezetés - a bűnügyi igazgatóság, a humánigazgatási szolgálat és a hivatal - maradt.

A Rendőrségi Igazgatási Központ a Váci út, a Teve utca és a Róbert Károly körút által határolt területen épült, Finta József tervei szerint. Az épületet 1997. október 1-jén adták át. A 60 ezer négyzetméteres rendőrpalota eddig otthont adott az országos, a budapesti és a Pest megyei rendőr-főkapitányságnak is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását