2024. május 19. - Ivó, Milán

Csökkent a balesetek száma

A megszigorított közlekedési szabályok első hetében 75 százalékkal csökkent a közúti balesetek száma Szlovákiában - írja a pozsonyi Új Szó keddi számában. Míg 2008 februárjának első hetében 1079 baleset történt, idén csak 315. A halálos áldozat is keveseb
2009. február 10. kedd 13:58 - Hírextra
A szlovák KRESZ egyik legjelentősebb változása, hogy lakott területen óránként 50 kilométeres a legnagyobb megengedett sebesség. Robert Kalinák belügyminiszter utasítása szerint a hónap végéig csak szóbeli figyelmezetést kapnak azok a sofőrök, akik lakott településen 10 kilométeres óránkénti sebességgel túllépik az előírtat.

Nem ilyen elnézőek viszont a rendőrök a városokban, ahol az új szabályok szerint a járdák többségén csak akkor engedélyezett a parkolás, ha a gyalogosok számára 1,5 méter széles hely marad a gépjármű mellett. A rendőrök a figyelmeztető röplapok helyett már több helyen 60 eurós büntetésről szóló nyugtát tűznek a gépjárművek szélvédőjére. Kassán például a jogszabály hatályának első napjától 205 helyszíni bírságot szabtak ki.

Sok sofőr szerint a parkolást szabályozó paragrafus gyakorlatilag tiltja a járdán való parkolást, mivel a városokban a járdák többsége jóval keskenyebb másfél méternél. A jogszabály betartásával a pozsonyi lakótelepeken vannak a legkomolyabb gondok. Dlhé Diely városrészben 8 ezer parkolóhelyre 15 ezer autó, az ország legnagyobb lakótelepén, Pozsony-Ligetfaluban pedig 19 ezer parkolóhelyre 59 ezer jármű jut. Este hét óra után gyakorlatilag csak a csodával határos módon lehet szabad helyet találni a szlovák főváros érintett kerületeiben.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását