2024. május 15. - Zsófia, Szonja

A közmunka mit sem ér

Nem megoldás a munkanélküliség tartós enyhítésére a rendszeres szociális segélyben részesülők bekapcsolása a közmunkavégzésbe - mondta Czeglédy Csaba, Szombathely szocialista alpolgármestere hétfőn sajtótájékoztatón a városban.
2009. február 9. hétfő 21:06 - Hírextra
A szombathelyi önkormányzatnak és a szakembereknek olyan megoldásokat kell találniuk, amelyekkel valóban új munkahelyek jönnek létre - közölte az alpolgármester.

"Óriási blődségnek" nevezte, hogy a szombathelyi közgyűlés ellenzéki frakcióvezetője, Marton Zsolt és a szociális bizottság szintén fideszes elnöke, Szakály Gábor múlt csütörtöki sajtótájékoztatójukon a készülő közmunkaprogramot egyfajta országosan is példaértékű mintaprogramnak igyekezett feltüntetni.

"Semmifajta mintaprogramról nincsen szó Szombathelyen, született egy olyan kormányzati döntés, amely szerint a szociális segélyezetteknek +illene egy keveset dolgozniuk is+, ezért meghirdette a kormányzat az Út a munkához című programot" - mondta.

Hozzátette: ehhez kapcsolódva kell összeállítania minden önkormányzatnak, köztük a szombathelyinek is egy közmunkaprogramot, amelyet a közgyűlésnek meg kell szavaznia ahhoz, hogy részesüljön az erre a célra rendelkezésre álló 8,5 milliárd forintos központi forrásból.
A szocialista alpolgármester szerint a közfoglalkoztatottak egy önkormányzati cég, alkalmazásában különböző karbantartási, felújítási feladatokat fognak elvégezni a város közoktatási intézményeiben, cégeinél.

Czeglédy Csaba rámutatott: a közfoglalkoztatási program nem jelent megoldást azoknak az embereknek, akik az elmúlt hetekben veszítették, vagy ezután veszítik majd el munkahelyeiket, hiszen ez a lehetőség kizárólag a rendszeres szociális segélyezésben részesülők számára nyílik meg.

Érvelése szerint az ő számukra valódi munkahelyet jelentene például egy önkormányzati építőipari cég létrehozása is, amely szombathelyieket foglalkoztatva pályázhatna közbeszerzési eljárás keretében, egyebek között önkormányzati megrendelésekre is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását