2024. május 5. - Györgyi

Márk mégsem megy a dalversenyre

Egy nappal azután, hogy a Magyar Televízió (MTV) zsűrije úgy döntött, idén Mark képviseli hazánkat a moszkvai Eurovíziós Dalversenyen, az énekes kiadója arról tájékoztatta az MTI-t: Mark visszalép a jelöléstől.
2009. február 4. szerda 15:42 - Hírextra
"Tudomásunkra jutott, hogy a Magyar Televízió szakmai zsűrije által kiválasztott szerzemény dallama egy svéd televíziós műsorban már hallható volt. Erről sem a lemezkiadó, sem Mark menedzsmentje nem tudott, ezért adhattuk be a versenyre" - szerepel a Warner Music szerdai közleményében.

A kommüniké kitér arra, hogy az eurovíziós szabályzat szerint a versenydalok korábban nem szerepelhettek nyilvánosan sem színpadon, sem televízióban.

"A kiadó vezetője, Joós István a menedzsmenttel és az előadóval együtt felülvizsgálta az eurovíziós dallal kapcsolatos felvetéseket, és a döntésünk értelmében Mark visszalép a jelöléstől" - közölte a Warner Music.

Az MTV kedden tájékoztatta az MTI-t arról, hogy egy öttagú zsűri az elmúlt három hét alatt beérkezett 105 dalból a 19 éves Mark felvételét választotta a magyar versenydalnak. Mark számának címe Vigyen a szél (eredetileg: How We Party), zeneszerzője pedig a svéd Figge Boström, akinek nevéhez olyan együttesek slágerei fűződnek, mint a Westlife, az Ace of Base, Emilia vagy az Alcazar.

A Magyar Televízió január 14-én tett közzé felhívást az Eurovíziós dalversenyre. A pályázatra 2008. október 1-je után bemutatott dalok pályázhattak. Az idei versenyen résztvevő 43 ország előadói a tavalyihoz hasonlóan előbb két elődöntőben állnak színpadra. Magyarország előadója május 14-én, a második elődöntőben lép fel.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását