2024. április 29. - Péter

A roma vezetők ellenzik egy gárda felállítását

Több roma vezető ellenzi, hogy cigány önvédelmi gárda létesüljön a Nyugat-Dunántúlon - írta a Kisalföld szerdai száma.A gárda megalakításának szándékát a Győr-Moson-Sopron megyei cigányok érdekvédelmi szervezetének vezetője vetette fel.
2009. február 4. szerda 09:21 - Hírextra
A lapnak ezzel kapcsolatban nyilatkozó Győr megyei cigány kisebbségi önkormányzat elnöke bomlasztónak, szerencsétlennek, feszültségkeltőnek tartja az elgondolást.

Horváth Attila kijelentette, izgatás gyanúja miatt feljelentéssel élnek, ha megalakul a cigány gárda.
Teleki László, a roma ügyekért felelős miniszteri biztos hangoztatta: ellenzi a törekvést, és nem tartja szerencsésnek, hogy a politikát az utcára vigyék a szervezők.

A dunántúli vajda szövetség elnöke teljes mértékben elhatárolódik a szervezőktől és a gárdaügytől. "Háborút és erőszakot szül" - fogalmazott Sárközi Antal (Bandi), a dunántúli vajda szövetség elnöke, hozzátéve, hogy munkahely és megélhetés kellene mindenféle figyelemfelkeltés helyett.

Az iváni cigány kisebbségi önkormányzat elnöke viszont támogatja a gárda létrehozását. Vass Tibor rámutatott: többet nem szeretnének rettegni és elbujdosni, mint az elmúlt héten szombaton, amikor a magyar gárda rendezvényt tartott a faluban.

A kezdeményező Pádár László továbbra is kiáll a cigány önvédelmi gárda létrehozása mellett. A lapnak hangsúlyozta: kizárólag erőszakmentesen akarnak tevékenykedni a romákért az új szervezetben."Vonulni sem fogunk, célunk a békés figyelemfelkeltés" - mondta.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

ztboy
2009. február 4. 13:06
Idézet a cikkből:
"Az iváni cigány kisebbségi önkormányzat elnöke viszont támogatja a gárda létrehozását. Vass Tibor rámutatott: többet nem szeretnének rettegni és elbujdosni, mint az elmúlt héten szombaton, amikor a magyar gárda rendezvényt tartott a faluban."

Magyar nyelvre lefordítva:
amikor a bűnözők lopni, rabolni mennek, akkor ő az utcán van, nem bujdosik el és nem retteg, tehát CINKOSA a bűnözőknek!!!!!! Talán még védelmi pénzt is fizetnek neki?????
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását