2024. április 29. - Péter

Cigány gárda alakulhat

Cigány önvédelmi gárda létrehozását tervezi a nyugat-dunántúli romák hatékonyabb érdekképviseletéért a Győr-Moson-Sopron Megyei Cigány Érdekvédelmi Szövetség vezetője - írta a Kisalföld keddi száma.
2009. február 3. kedd 10:20 - Hírextra
Pádár László a lapnak elmondta: a múlt szombaton Ivánban megtartott magyar gárda-rendezvény hatására szerveződnek a Győr megyei romák a Vas és a Zala megyei romák bevonásával.
Az elnök hangoztatta: a romák is képesek arra, hogy hallassák a hangjukat, ők is össze tudnak fogni. A gárda kizárólag békés eszközökkel fogja felhívni a figyelmet a romákra.

Pádár László fel akarja venni a kapcsolatot a vajdákkal, és a közeli napokban szeretné megtartani az alakuló ülést Hozzátette: továbbra is úgy gondolják, hogy a magyar gárda nem megoldás, ahogy önmagában nem jelent megoldást a cigány gárda sem. Szerinte az Ivánban kialakult helyzetért felelős az önkormányzat és azok is, akiknek lehetőségük lett volna a romák érdekében tevékenykedni, de nem tették.

Nem készült átfogó terv a romák foglalkoztatására, iskoláztatására.A szövetség elnöke rámutatott: felnőtt egy olyan generáció, amely nem ismeri a biztos munkahely fogalmát. Pedig a munkahely visszaadná a romák önbecsülését. A biztos fizetés a megélhetési lopásokat is visszaszorítaná. "Mert igen, Ivánban is történtek ilyen esetek. Mindezek oka az, hogy nagy a szegénység, az éhezés. A bűnelkövetés már a legvégső stádium" - idézte az érdekvédelmi szövetség elnökének szavait a Kisalföld.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

ztboy
2009. február 3. 13:03
Ha a bíróság politikailag korrekt, akkor ezt is megszűnteti!
SEMMI SZÜKSÉG A 2 BOHÓC GÁRDÁRA!!!!!!!!!
INKÁBB MINDKÉT CSOPORT TAGJAI MENJENEK KÖZHASZNÚ, TÁRSADALMI MUNKÁRA!!!!!!!!
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását