2024. május 3. - Tímea, Irma

MDF: tárgyalni kell Gyurcsány ötleteiről

Az MDF jó tárgyalási alapnak tartja a miniszterelnök vasárnap tett közjogi javaslatait - mondta Herényi Károly, az MDF frakcióvezetője vasárnap az MTI-nek. Herényi Károly úgy fogalmazott: ami tudható erről a bejelentésről, az tárgyalási alapnak tekinthető
2009. február 1. vasárnap 18:36 - Hírextra
A miniszterelnök vasárnap azt javasolta, hogy 386 helyett 199 fős legyen a parlament, a parlamenti képviselők tiszteletdíját rögzítsék a mindenkori átlagbér háromszorosában, szűnjön meg a számla nélküli költségtérítés, csökkenjen a felére az önkormányzati képviselők száma.

A kormány javaslata szerint a 199 parlamenti képviselőből 176-ot listán, egy fordulóban, megyénként választanának meg, 23-at pedig a mandátumot nem eredményező megyei szavazatok alapján. A választás egyfordulós, arányos és olcsóbb lesz.

Herényi Károly megjegyezte: az MDF szintén a listás választást preferálja már jó ideje, de az MDF országos listát szeretne, és nem területit.

Azzal kapcsolatban, hogy a kormány a következő napokban ötpárti megbeszéléseket kezdeményez, az MDF frakcióvezetője azt mondta: az MDF részt venne egy ilyen egyeztetésen. Hozzátette: most is vannak ötpárti egyeztetések ebben az ügyben, de elakadtak.

Herényi Károly szerint a mostani politikai klíma nem biztos, hogy kedvez a 2/3-os törvények elfogadásához. Mint mondta, ha eddig nem sikerült a 2/3-ot összehozni, akkor miért sikerülne most, amikor ráadásul kisebbségben van a kormány.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

saxo
2009. február 1. 20:05
Ugyan, ki a lóherének van gusztusa tárgyalni veletek, moslék zsebkommunisták...?

Tárgyalni, még Gyurcsány sem hajlandó veletek, csak odalöki elétek a magyarság elárulásához való segédkezésetek vérdíját........

Ti, meg meg is marakodtok rajta, mint a disznók!

Nem szívesen hasonlítalak benneteket a disznókhoz, mert a disznó egyébként rendkívül intelligens állat, csupán az "életvitele" hagy maga után némi kívánnivalót. Ezért, itt és most egyúttal megkövetem a disznókat, hogy egy napon emlegetlek titeket ővelük.


Az új választójogi törvényben 8-10 % százalékra kell szabályozni a parlamentbe való bejutás küszöbértékét, hogy az ilyen, a saját maguk zsebén senkit és semmit nem képviselő figurák be ne kerülhessenek mégegyszer a parlamentbe..!!
PAPO
2009. február 1. 19:21
éhes disznó makkal álmodik.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását