2024. május 17. - Paszkál

Hőségrekord lesz

Bár a játékosoknak már eddig is meggyűlt a bajuk a kánikulával, a következő napokban évszázados rekordhőséget várnak a meteorológusok az ausztrál nyílt teniszbajnokságnak otthont adó Melbourne-ben.
2009. január 27. kedd 15:17 - Hírextra
A helyi lapok kedden "Hőhullám közeleg" címmel hívták fel a figyelmet a fokozódó forróságra. A jelenlegi 35-36 fok után szerdán 41, csütörtöktől szombatig pedig 40 fok körüli csúcshőmérséklet várható, ehhez hasonló négy napra pedig 1908 óta nem akadt példa.

A tűzoltókat és a vasúti dolgozókat riadókészültségbe helyezték. Múlt kedden 319 vasúti kocsit vontak ki ideiglenesen a forgalomból, mivel a kánikulában tönkrement a klímaberendezésük, az ablakokat pedig nem lehetett kinyitni.

"Nincs más hátra, be kell ülni a hűtőszekrénybe, és néhány napig ki se jönni onnan" - tréfálkozott a nyolc közé jutott spanyol Fernando Verdasco. A szerb Novak Djokovic viszont aligha fogta fel vidáman az izzasztó körülményeket: úgy kiszívta erejét a hőség, hogy címvédőként fel kellett adnia keddi negyeddöntőjét Andy Roddick ellen.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását