2024. május 19. - Ivó, Milán

Nem menetelhet a Magyar Gárda

Nem engedélyezte a Magyar Gárda szombatra a Győr megyei Ivánban tervezett felvonulását a rendőrség; a gárda egyik zászlóalja ugyanakkor néhány napja a településen már tartott fórumot és tagtoborzót, amelyen a polgármester szerint kétszáznál többen vettek
2009. január 26. hétfő 22:11 - Hírextra
Farkas Gábor alezredes, soproni rendőrkapitány az MTI-nek hétfőn az mondta: a felvonulást nem engedélyezi, mivel a közlekedést a felvonulók akadályoznák, alternatív útvonal ugyanis nem biztosítható a településen közlekedők számára. A demonstrációt azonban a gárda megtarthatja aznap az iváni sportpályán.

Linter Tibor, az 1400 lakosú település polgármestere az MTI érdeklődésére elmondta: sok a feszültség a faluban. Karácsony táján elharapóztak a betöréses lopások, sőt egy házat is felgyújtottak ismeretlenek. A helyiek megelégelték a lopássorozatot, féltik a tulajdonukat. A két körzeti megbízott hét-nyolc faluban teljesít szolgálatot, nem csoda hát, hogy nem tudnak folyamatosan Ivánban jelen lenni. Talán javul a helyzet azzal, hogy egy rendőr költözik be rövidesen az egyik szolgálati lakásba - tette hozzá a polgármester.

A falu vezetője úgy látja, a Magyar Gárda az akcióival nem old meg semmit. Megítélése szerint a községben élőknek kell megoldást találni a problémákra, hogy ne fokozódjanak a feszültségek és a további atrocitásoknak elejét tudják venni. Mint mondta, ennek érdekében a képviselő-testület és a helyi cigány kisebbségi önkormányzat közös megbeszélését kezdeményezte.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását