2024. május 23. - Dezső

Czink továbbjutott

Czink Melinda bejutott a második fordulóba, azaz a legjobb 64 közé a melbourne-i ausztrál nyílt teniszbajnokságon.
2009. január 20. kedd 08:20 - Hírextra
A viadal honlapja szerint a magyar játékos két sima szettben verte Sorana Cirsteát.A világranglistán 37. helyezett román teniszező ugyan több ászt ütött - szám szerint hetet Czink (89.) egyével szemben -, de míg az első adogatások nagyjából egyformán jöttek be, a második szervák tekintetében a magyar játékos lényegesen hatékonyabb volt, 67 százalékban nyerte meg ezeket, Cirstea 11-éhez képest.

A szűk egyórás mérkőzésen a tavalyelőtti budapesti tornán döntős Cirstea hat kettős hibát követett el, míg Czink csak hármat.A magyar játékos a következő fordulóban a 22. helyen kiemelt 25 éves kínai Cseng Csiével (Zheng Jie) találkozik.

"Tudtam, hogy riválisom az esélyesebb, ezért igyekeztem jól felkészülni ellene. Ahogy vártam, nagyon keményen ütött, de álltam a sarat, sorra adtam vissza az erősen megütött labdáit" - mondta bravúros győzelme után Czink Melinda. - "Cirstea egyre jobban megzavarodott és szinte pánikba esett attól, hogy nem úgy alakul a meccs, ahogyan azt előtte elképzelte. Ami a következő ellenfelemet illeti, ő is esélyesebb. Legutóbb, két éve Pattayában én nyertem. Majd meglátjuk, most mi lesz a vége."

Czink és Cseng - aki a pekingi olimpián Szávayt búcsúztatta - eddig három alkalommal találkoztak WTA-tornán egyesben és a 26 éves magyar játékos 2-1-re vezet. A mérkőzésre várhatóan csütörtökön kerül sor.

Eredmény:
női egyes, 1. forduló (a 64 közé jutásért):

Czink-Cirstea (román) 6:2, 6:2
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását