2024. május 3. - Tímea, Irma

Egyházi díj az újságíróknak

Elégedett a kárpátaljai magyar média munkájával a Kárpátaljai Református Egyház, ezért elismerése jeléül díjat alapít az újságírók és a média tevékenységének megbecsülésére.
2009. január 11. vasárnap 15:13 - Hírextra
Zán Fábián Sándor, a Kárpátaljai Református Egyház püspöke a kárpátaljai magyar sajtó munkatársaival beregszászi hivatalában tartott év eleji találkozóján bejelentette, hogy az újságírók munkájának elismerése céljából az egyház pénzjutalommal is járó díjat hoz létre, amelyet 2010 első napjaiban nyújtanak át a hívektől legtöbb szavazatot kapott újságírónak és sajtóorgánumnak. - Ezzel szeretnénk megköszönni a népünk számára értékes munkát végző újságírók fáradozását - idézte a püspök szavait hétvégén megjelent számában a beregszászi Kárpátalja című hetilap.

Az egyházi vezető bízik abban, hogy a kezdeményezés nyomán a református emberek is jobban odafigyelnek majd a sajtóra, és a sajtó is az egyházra. Elmondása szerint a díjazott kiválasztása vagy internetes szavazással, vagy a gyülekezetek tagjainak voksolásával történik majd a templomokban egy előre meghirdetett napon.

"Úgy gondolom, hogy megérdemli a kárpátaljai magyar média és a sajtó azt, hogy munkájáért elismerést kapjon a Kárpátaljai Református Egyháztól, azért is, mert Kárpátalján olyan dolgok is megjelennek az egyházi életről, amelyek a környező országokban nem" - hangsúlyozta Zán Fábián Sándor.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását