2024. május 16. - Mózes, Botond

Miskolc még mindig szmogban úszik

Bár javult a légszennyezettségi mutató Miskolcon, azonban továbbra sem fújta le az önkormányzat a szmogriadót, amelyet hétfőn rendelt el Káli Sándor polgármester - tájékoztatta Veres László, az önkormányzat szóvivője az MTI-t szerdán.
2009. január 14. szerda 18:31 - Hírextra
Csökkent a szállópor légköri koncentrációja Miskolcon, ám nem olyan mértékre, hogy a szmogriadót le lehetne fújni - közölte Veres László.

A szmogriadó ellenére Miskolcon nem korlátozzák a közlekedést, az ipari üzemek működését, a szénnel, fával való tüzelést. Ugyanakkor az önkormányzat továbbra is arra kéri a dízel- és kétütemű autók tulajdonosait, hogy lehetőleg ne használják járműveiket.

Elindult a helyközi és a helyi autóbusz-közlekedés is szerda délután Győr-Moson-Sopron megyében, ahol délelőtt a helyközi járatokat, Győrött és Sopronban pedig a helyi járatokat is leállította a Kisalföld Volán Zrt.

Bognár László, a Kisalföld Volán forgalmi és kereskedelmi igazgatóhelyettese az MTI érdeklődésére elmondta: biztonsági okokból hozták a délelőtti intézkedést, mivel az ónos eső miatt csúszóssá váltak az utak, hiába dolgoztak a közútkezelő és a városi útkezelő szervezetek, az eső azonnal lefagyott.

Kora délután viszont enyhült az idő, a főutakat borító jég a csúszásmentesítésnek is köszönhetően kezdett olvadni, így a szokásosnál lassabban ugyan, de elindulhatott a buszközlekedés. Az utasok az útviszonyok miatt késésekre számíthatnak - mondta az igazgató-helyettes.

A megyei katasztrófavédelmi igazgatóság ügyeletén az MTI-t arról tájékoztatták, hogy a Győrt Sopronnal összekötő 85-ös főúton az M1-es autópálya lehajtójánál egy személygépkocsi árokba csúszott. Az autó utasai közül hárman könnyű sérüléseket szenvedtek.

Pákai László tűzoltó őrnagy szólt arról is, hogy Győrött a Mosoni-Duna menti rakparton egy autó kerítésnek ütközött, megrekedt, a katasztrófavédelem embereinek kellett kiszabadítaniuk. Személyi sérülés nem történt.

A megyében nyolcra emelkedett a közúti balesetek száma kora estig, délig ugyanis hat baleset történt Győr megye útjain, s többen megsérültek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását