2024. május 20. - Bernát, Felícia

Szávay pszichiátriai kezelésre szorul?

Edzője, Kuhárszky Zoltán szerint pszichológusra lenne szüksége Szávay Ágnesnek, aki idei első tétmérkőzésén 6:3, 7:5-re kikapott a brit Anne Keothavongtól a hobarti tenisztornán.
2009. január 12. hétfő 15:45 - Hírextra
A világranglistán 25. magyar játékos - saját honlapja szerint - megfázott Hongkongban, és Hobartba érve antibiotikumra fogta az orvos.

"Sorolhatnám a kifogásokat, Áginak fáj a torka, nem tud aludni, nagyon fújt a szél, de teljesen felesleges. Ági fejben megint mélypontra került - mondta Kuhárszky Zoltán. "Olyan mélypont ez, amely egy 14 éves gyereknél is ritka. Értékelhetetlen volt a teljesítménye, ez még Challenger szinten is kevés. Ezzel a játékkal senkit nem tud megverni. A második játszmában 2:5-ről egyenlített, de utána megint képtelen volt pályára ütni a labdát. Teljesen tanácstalannak érzem magam.

Az edzői pályafutásom alatt még nem kerültem ilyen helyzetbe. A teniszhez ennek nem sok köze van. Ági nagyon görcsös, pszichológus kell. Amúgy minden normálisnak tűnik, a mai meccs előtt kétszer ütöttünk be, és az elsőnél még jól ment a játék. A másodiknál nem találta el a pályát. Ezt nem tudom felfogni. Edzünk tovább, mert az bíztató, hogy az alapozás jól sikerült, és fizikális gondjai nincsenek."
Szávay tavaly áprilisban még 13. volt a világranglistán, az év során 26 meccset nyert meg és 25-ször kapott ki, sokszor az első fordulóban búcsúzott.

Szávay párosban az orosz Jelena Vesznyina oldalán indul Tasmaniában, a harmadik helyen kiemelt duó a Gisela Dulko, Flavia Pennetta argentin-olasz kettős ellen kezd magyar idő szerint kedden hajnali 5 óra után.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását